Könyvajánló

2022.09.16. 12:00

A megoldatlan ügyek dossziéja

A Dunaújvárosi Hírlap a kiadók újdonságaiból valamint független könyveladási adatok alapján összeállított sikerlistás könyvekből ajánl olvasnivalót.

duol.hu

A skandináv krimik egzotikus vidékre csábítanak

Fotó: Jakab Klára

Jussi Adler-Olsen: A 64-es betegnapló 
A bántalmazás, a megalázás és az erőszak mindennaposnak számított azon a félreeső dán szigeten, amely kényszerű lakhelye volt szellemi fogyatékosnak ítélt nőknek, valamint prostituáltaknak is. Amikor Rita Nielsen először lépett a szigetre, olyan dráma részese lett, amely 55 évvel később a megoldatlan ügyekkel foglalkozó Q-ügyosztály addigi legbonyolultabb esetéhez vezetett. 
A nyomtalanul eltűnt prostituált irattári anyagát most tüzetes vizsgálat alá veszik, így az üggyel foglalkozó Carl, Rose és Assad hamarosan rájön, hogy a nő egykori eltűnése valójában egy súlyosan törvénysértő ügy része. Az azonban számukra is meglepetésként hat, hogy az ügy azóta is folytatódik... Amikor pedig mélyebbre kezdenek ásni a mind szövevényesebb ügyben, legnagyobb döbbenetükre – és ijedtségükre – egy rendkívül hidegvérű ellenfél jelenik meg a színen... 
Jussi Adler-Olsen (teljes nevén Carl Valdemar Jussi Henry Adler-Olsen), a krimi dán írója, valamint kiadó, szerkesztő és üzletember idén 72 esztendős. 1984-ben debütált krimik és thrillerek szerzőjeként, 1997-ben pedig szépirodalmi íróként. 
(Forrás: Bookline) 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában