Ajánló

2022.08.15. 09:00

Kétszáz év távolából

A Dunaújvárosi Hírlap a kiadók újdonságaiból és könyveladási adatok alapján összeállított sikerlistás könyvekből ajánl olvasnivalót.

DH

Rejtélyes és szívszorító események történnek Fotó: JK

Hatodik a best­sellerek listáján Norvégiában

Katherine Webb: A látogatók 

Ha azok a falak beszélni tudnának...Bristol, 1831. Bethia Shiercliffe elég mélyről indult, és hosszú utat tett meg, hogy a bristoli előkelő társaság teljes jogú tagja legyen. A kikötői dokkok bűzét az anyja szépségének köszönhetően hagyhatták hátra, az agyagpipagyáros nevelőapjának hála pedig megnyílt előtte az út egy előnyös házasság felé. Ideje nagy részében azt teszi, amit a társaság egy hozzá hasonlóan finom hölgytől elvár: jótékonykodik. A legújabb missziója a helyi szegényházhoz köti, a környékbeliek által csak a „Szénakazal szüzeként” emlegetett Louisának szeretne szobányi otthont teremteni. A némaságba burkolódzó nőről csak annyit lehet tudni, hogy a szabad ég alatt él, jámbor, és nem fogad el segítséget senkitől. Bethia ezért sikerélményként könyvelheti el, hogy az asszony a kérésére a szegényházban marad. Amikor azonban a védence szemébe néz, mélyen megbánja az igyekezetét. A szempár ugyanis arra az emberre emlékezteti, akit a legszívesebben kitörölne az életéből.Bristol, napjainkban. Liv Molyneaux minden bizonnyal élete legnehezebb időszakát éli. Apja eltűnése után, hogy választ kapjon gyötrő kérdéseire, beköltözik a férfi lakásába. Az érkezését követően azonban megmagyarázhatatlan furcsaságokat tapasztal – vajon csak képzelődik, vagy több van az események mögött?Katherine Webb legújabb regényének történetszálait egy emblematikus helyszín, a Christmas Steps lépcsői kötik össze. A rejtélyes és olykor szívszorító események látványos tablót nyújtanak az angol kisváros egykori világáról. 
„Örömmel hallom, hogy a „Besøk fra fortiden” („A látogatók”) a bestsellerek listáján a hatodik Norvégiában! Teljesen el vagyok ragadtatva! Ez a könyv egy kicsit sötétebb tónusú volt, kicsit kísértetiesebb, mint néhány másik könyvem. Kíváncsi voltam, hogyan fogadják az olvasók... Szóval ez egyszerűen fantasztikus. Remélem, egyszer megjelenik ez a könyv az Egyesült Királyságban, de addig is örülök, hogy német, norvég (és hamarosan magyar) olvasók kezében van.” – írta weboldalán a kötet hazai megjelenése előtt Katherine Webb, aki Kate Webb néven krimiket is ír. 

(Forrás: Bookline) DH 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában