A legjobbak Majka előtt lépnek fel

2022.06.22. 11:00

Kiválasztó – Dunaújváros Hangját keresik!

Szabó Szabolcs

A zsűri kedden mutatta be a hangverseny menetrendjét Fotó: Laczkó Izabella

Fotó: LI

Dunaújváros - Kedden délelőtt a BakElit Zenestúdióban mutatták be a város és a térség új, most induló tehetségkutató versenyét. A Dunaújváros Hangja névre hallgató seregszemle részleteiről Futó Gábor, a BakElit vezető hangmérnöke, egyben a kiválasztó egyik főszervezője a sajtótájékoztatón elmondta: 
– Szinte napra pontosan két éve, a járványhelyzet tetőzésekor indítottuk el online zenei fesztiválunkat, ami a bezártság hetei, hónapjai alatt is lehetőséget adott, hogy a közönség találkozhasson a számára kedves zenekarokkal, előadókkal. E kezdeményezés sikere alapján indítottuk el a Dunaújváros Dala versenyt, ami szintén népszerű lett. Most egy új kezdeményezést indítunk útjára: keressük Dunaújváros Hangját! Műfaji megkötés nincs, Fejér megyéből várjuk a jelentkezőket, sőt esélyt adunk a város 50 kilométeres térségében mindenkinek, aki próbálkozna, azaz a Duna túlpartjáról, Bács-Kiskun megyéből is várjuk a tehetségeket – mondta Futó Gábor, aki a menetrendről is szólt: – A jelentkezéseket a [email protected] e-mail-címre várjuk.

Műfaji meghatározás nincs, a győztest értékes nyeremények várják

Kérjük, hogy a levél tartalmazza az alábbiakat: rövid bemutatkozást, fotót, esetleg egy telefonos videót, elérhetőséget. A beérkező nevezők számára előválogatót rendezünk július 16–17-én a Kortárs Művészeti Intézetben. Itt a 15, a zsűri által legjobbnak ítélt fellépő jut tovább a július 31-én a Petőfi ligetben rendezendő eseményre, ahol a koncertek mellett a tehetségkutató résztvevői is lehetőséget kapnak. Innen a hét legjobb lép tovább. Az elődöntő vetítése után elindul egy online (Facebook) szavazás, ami a döntő lezártáig tart. A döntőt, augusztus 20-án Majka koncertje előtt rendezik, itt már élnek majd a közönségszavazatok is, párhuzamosan a zsűri ítéletével. A zsűri tagjai: Bolemányi Tibor, a Rádió 24 tulajdonosa, műsor­igazgató, Erdős Viola énekesnő-rapper, Tóth Zoltán „Töki”, a Kaptár Music Pub tulajdonosa, gitáros (BeatKOHO), Barta Endre alpolgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában