Műsor és műsorajánló

2022.06.06. 14:00

Jótékonysági koncert és kulturális programkavalkád

Nagyszabású rendezvénnyel készül a Pentele Baráti Kör. 2022. június 12-én vasárnap, délután 17 órai kezdettel Jótékonysági koncertet rendeznek

duol.hu

Római Katolikus Plébánia

A Pentele Baráti Kör kezdeményezésére, az óvárosi római katolikus templom javára meghirdetett jótékonysági koncert térségünk meghatározó művészeit és együtteseit - százas létszámot jóval meghaladóan - szólította meg és örömmel jelentjük, hogy önkéntes felajánlásukkal igazán hívogató, minőségi műsort állíthattunk össze a közönség számára. 

A koncert ünnepélyességét az ihletett szólóéneklés kiválósága Németh Irma Mária- dalokkal alapozza meg, majd a Móricz iskola két kórusa hangulatos népdalcsokorral és Mozart füzérrel jelentkezik. A templom kiváló akusztikája különösen érvényesül régi szerzemények előadásában, így a térségünkben már jól ismert duó, Pálinkás Eszter és Beke Beáta fuvola-gitár játékában, továbbá a tágabb körökben is közismert Teleki Miklós orgonaművész előadásában, aki a templomi orgonánk határait majd Händel és Vivaldi-Walther virtuóz darabjaival is próbára teszi. József Attila egyik leghíresebb, nagyhatású költeményét a színházi és filmes berkekben is kiemelkedő színművészünk, Őze Áron mondja el. 
A neves dunaföldvári Annamatia női kórus megerősített összeállításban egy híresen szép Delibes kismisét ad elő, majd az alapításának 70. évfordulóját ünnepelő Dunaújvárosi Vegyeskar egyházi remekművekkel, köztük ritkábban hallható, felfedezésre érdemes szerzeményekkel zárja az ünnepi programot.

Műsor - Óvárosi katolikus templom 2022.06.12. vasárnap 17:00

  • Baltási Nándor plébános úr megnyitó beszéde
  • Németh Irma énekel - Mária énekek.
  • A Móricz iskola 4. évfolyamának kórusa énekel - népdalcsokor. Vezényel Szigethy Adrienn. 
  • A Móricz iskola 6. évfolyamának kórusa énekel - W.A.Mozart: Drága szempár / Már int a hajnal / Ó felvirradt az óra. Vezényel Németh Irma. 
  • Pálinkás Eszter Ágnes és Beke Beáta fuvola-klasszikus gitár duójának előadása - Pierre Attaingnant: Dance (1529) / Padre Martini: Piacer D’amor (1700-as évek). 
  • Teleki Miklós orgonaművész előadása - G. F. Händel: C dúr fantázia és fúga.
  • Őze Áron színművész fellépése- József Attila: A Dunánál.
  •  Teleki Miklós orgonaművész előadása - Musica Antiqua Hungarica, 6 régi magyar szerzemény.
  • Az egyesített dunaföldvári Annamatia Női Kórus és Bölcskei Női Kar énekel - Leó Delibes: Messe Bréve. Karnagy Kun Erika.
  •  Teleki Miklós orgonaművész előadása . Vivaldi - Walther: H moll orgonaverseny. 
  • A Dunaújvárosi Vegyeskar énekel - Robert Faltus: Ave Maria / Ola Gjeilo: Ubi caritas / Bárdos Lajos: Nyújtsd ki mennyből / Kocsár Miklós: Hegyet hágék. Karnagy Könyves Ágnes és Kurucz Gergely.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában