Megjelent Mohai Lajos új könyve

2022.06.07. 17:00

Bolygó parazsak

Várkonyi Zsolt

Az „Amig élek” az „56-osok voltunk” után megjelent - a kilencedik életévét is már betöltött Mohai Lajos - harmadik regénye, egy visszaemlékezés, Bolygó parazsak címmel, amely a szerző életének – általa - fontosnak tartott eseményeire fókuszál. A könyv a Kádár - kor mindennapjainak életterében olyan megjelent újságcikkeket is tartalmaz, amelyek aktualitása mintegy mementóként a mai napig sem évültek el.

A szerzőt idézve legújabb könyve kapcsán: „Korunkat nem magyarázom. Tegye ezt meg ez a néhány cikk, írás, elemzés. Ha ezek hátterébe nézel, megtalálod a választ, a látleletet korunk számtalan aggasztó jelenségéből, amit valamiféle „összeomlás” szóval illetnék: erkölcsi kapcsolatok, tisztesség, érdek, és a célszerű szoftver világ gyilkos, pusztító csapdái. Próbáljuk meg, hátha sikerül embernek maradni!”

Mi csak annyit tehetünk hozzá: próbálják megszerezni és elolvasni e „kordokumentumot”, meglátják, érdemes! Mohai Lajos mindhárom könyve megvásárolható Dunaújvárosban, a Vasmű úti Líra könyvesboltban, a belső Park Center Libri könyvesboltjában és az interneten is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában