Kultúra

2022.04.19. 09:00

A színészek két előadást terveznek

Molnár Emese

2021.09.21. HAMLEAR, A DÁN KIRÁLYFIBÓL LETT BRIT KIRÁLY Rendező: Őze Áron SZEREPLŐK: Hamlear – Nagy Ervin Bánk bán – Sipos Imre Id. Hamlear – Koltai Róbert Claudius/Kenetlen – Vasvári Csaba Polonius/Cationtugud – Papp János Laertes – Jegercsik Csaba Edgar/Edmund – Ágoston Péter Gertrúd/Goneril – Kovács Vanda Ophelia/Regan – Marjai Virág Cordelia – Alberti Zsófi Dunaújváros Bartók Kmaraszínház és Művészetek Háza Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Eniko

A Szabadtéri Színházak Találkozójával nyitja meg idei évadát a centenáriumát ünneplő Városmajori Szabadtéri Színpad; a rendezvény alkalmával június 1–8. között kilenc produkciót láthat a budapesti közönség – írja az MTI a Szabadtéri Színházak Szövetségének közleménye alapján. A műsorban szerepel a dunaújvárosi Bartók kamaraszínház és a Gyulai Várszínház közös produkciója, a Hamlear. Az Őze Áron rendezésében készült alkotást június 3-án adják elő. 
 

A Bartók színház arról számolt be a közösségi oldalán, hogy két újabb bemutatóra is készülnek, amelyek premierjeit egyazon napra is tervezik, várhatóan április 22-re. Az egyik a Lábnyom című öko-táncelőadás lesz, ennek rendezője és koreográfusa Dunaveczki Éva. Ez a darab modern formanyelven készült. A másik bemutató a Liselotte és a május című darab lesz. Pozsgai Zsolt nagysikerű tragikomédiáját Bánházy Eszter rendezi, aki Pirisi László zeneszerzővel és Seregélyes Györgyi jelmezterveivel közösen adaptálja a színpadra. A tánctagozattal együtt új köntösben mutatják be a művet. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában