Megújult meseszoba

2022.03.07. 14:00

Mesefreskót avattak a gyerekkönyvtárban

A mesék számos elengedhetetlen hatással bírnak a gyermeki fejlődésre, ugyanakkor felnőttként is örömünket lelhetjük benne. A környéken a József Attila Könyvtár földszinti, gyerekeknek szánt birodalmában található az egyik legnagyobb átjáró a mesék csodákkal teli világába. Március 4-én, péntek délután a megújult meseszobát és a benne elkészült falfestményt ünnepelték, természetesen mesével.

Török Tímea

Fotó: LI

Dunaújváros „Mint a sót” – mondja a legkisebb királylány az édesapjának arra a kérdésére, hogyan szereti. Így írható le a mesék hatása is a gyermeki fejlődésre. Ezért van különös jelentősége a gyerekkönyvtár eseményeinek is. 

A múlt pénteken a mesefonal ünnepélyes átvágásával vette kezdetét az átadó ceremónia. A gyerekkönyvtár falán, a végtelenített funkciójú vár mögött látható a megfestett új freskó csodavilága az Óperenciás tengeren túli területekkel. Törökné Antal Mária, Marcsi néni és Pokonyi Orsolya, Orsi néni gyerekkönyvtárosok, Boldizsár Ildikó író ötlete alapján álmodtak meg. 

Elképzeléseiket Tóth Éva intézményvezető is támogatta. Így rövidesen megtalálták Sarokné Varga Annát, aki a dunaújvárosi csodatérkép alkotója lett. 

Az átadó ünnepségre a felnőtteken kívül sok gyerek is eljött a szüleivel. Orsi néni furulyázott, Marcsi néni pedig kigurította a mesegombolyagot. Minden jelenlévőt arra kértek, hogy nyissa ki a mese látó szemét és a mesehalló fülét, majd együtt gombolyították a történet fonalát. Végül minden szereplőt megkerestek együtt az elkápráztató birodalom térképén is. 

A falfestmény mellett a szoba berendezése is megújult. Így a szimbolikus helyszínek és a gyakorlati elemek együtt ezentúl még nagyobb élményt jelenthetnek a gyermekeknek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában