Tárlat

2022.01.05. 08:00

Egy vizsgamunkából lett remek kiállítás

Szabó Szabolcs

Hingyi Lászlóné festményeivel az MMK folyosógalériájában Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Fotó: Zsedrovits Eniko

Dunaújváros - Január 3-án, hétfőn nyílt meg Hingyi Lászlóné Tájak, virágok, portrék című kiállítása a Munkásművelődési Központ galériájában. 

– E képek a mestervizsgámhoz vezető úton készültek. A mestervizsga pedig azt jelenti, hogy a művészeti vezetőnél el kell sajátítani tizenöt témából harminc technikát. Ha ez megvan, akkor még meg kell festeni négy vizsgaképet, és akkor lehet elérni a mesterfokozatot. Számomra a festészet sokat nyújt: kikapcsolódást, fejlődést, az önmegvalósítás egyik eszköze számomra. A szabadidőmet hasznosan töltöm, és bízok benne, hogy remélhetőleg mások számára is örömet tudok okozni ezen alkotásokkal. 

– Ahhoz, hogy az ember eljusson a mestervizsgáig, minimum száz képet kell elkészítenie. Számomra ez csaknem két esztendő munkáját jelenti. A jövőben szeretnék tanulni, tovább fejlődni. A Székesfehérváron élő és alkotó Simon Veronikához járok, akivel kiváló kapcsolatban vagyunk. Az ő tanodájában szereztem meg a festőmester diplomámat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában