Nagyvenyim

2022.01.28. 09:00

Civil egyeztetés volt a közösségi programokról

Hagyomány a településen, hogy megkérdezik a civil szerveződések képviselőit, miként tervezik, látják az éves kulturális eseményeket.

Horváth László

Nagyvenyim 2022. évi kulturális programjának összeállításán dolgoztak a január 21-i egyeztető megbeszélés résztvevői a közösségi házban. A megbeszélés részleteiről Mogyorós Mária, a művelődési ház vezetője tájékoztatta lapunkat. 

Nagyvenyimen az aktív közösségbe járók előnyben részesítik az informális közösségeket, kevés hivatalosan bejegyzett civil szervezet működik. A működő civil szervezetek nem kezdeményezték közművelődési kerekasztal létrehozását, így hagyományosan a művelődési ház hívja össze a keretein belül működő csoportokat, klubokat és a civil szervezetek vezetőit, hogy a kezdődő év programtervét összeállítsák, lehetőség szerint beépítve az itt elhangzó kezdeményezéseiket. 

Mogyorós Mária (j) ismerteti az éves programterveket Fotó: Horváth László

A megbeszélés nyílt körben zajlik, meghívják a településen élőket, hogy érdeklődésük szerint csatlakozzanak a megbeszéléshez, mondják el igényeiket, jobbító ötleteiket. A pandémia miatt a kitűzött programok megvalósulásának tekintetében még sok a bizonytalanság, de célunk, hogy az itt élők szervesen kapcsolódhassanak a közösséghez: a közművelődési intézmény teret és támogatást nyújtson új kisközösségek alakulásához, ötleteik megvalósításához, és az ilyen kezdeményezések megvalósításával minél szorosabb, élő kapcsolat alakuljon ki a településen lakók és a művelődési ház, valamint a könyvtár munkatársai között. 

Az itt élők a programok tervezésébe és megvalósításába való bekapcsolódásukkal vegyék birtokba a közösségi házat, érezzék otthon benne magukat, óvják sajátjukként. Bízunk abban, hogy évről évre többen lesznek, akik bekapcsolódnak majd ebbe a munkába. 

– Az egyeztetés eredményeként összeállt a település 2022. évi programtervezete, amelyet – a fenntartó önkormányzat által történt elfogadását követően – a Palágyi József Művelődési Ház és Könyvtár honlapján és a Mi újság Nagyvenyimen? című helyi lapban teszünk közzé – kaptuk az információt a nagyvenyimi művelődési háztól. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában