Adventi program

2021.12.14. 08:00

Ünnepváró délután a városi múzeumban

Érdemes volt szombaton délután betérni az Intercisa Múzeumba. Az ünnepváró kézműves-foglalkozások mellett az intézmény állandó valamint időszaki kiállításai is várták a családokat.

Szabó Szabolcs

Az utóbbi évek hagyományait követve ezúttal is hangulatos ünnepváró, adventi programmal várta a családokat szombaton délután az Intercisa Múzeum. 

Karácsonyi díszek, apró meglepetések is készültek a múzeum folyosóin Fotók: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A gyerkőcöket és a kreatív feladatok iránt érdeklődő idősebbeket számos kézműves állomással várta az intézmény, ahol kis munkával készíthettek karácsonyi díszeket, meglepetéseket. Sőt, még gyertyaöntésre, adventi képeslap-készítésre is volt lehetőség. 

Sokan tértek be a szomszédos Városháza térről. Amíg a gyermekek felmelegedtek és elkészíthették az adventi meglepetéseket, addig a szülők végigjárhatták az Intercisa Múzeum aktuális kiállításait. 

Gyertyaöntés dr. Keszi Tamás régész iránymutatásait követve

A rendezvény ideje alatt díjmentesen látogatható volt az intézmény földszintjén helyet kapó „Kedves Margit Nagysám!” – Családi történetek képes levelezőlapokon című időszaki kiállítás, valamint a városalapítás 70. évfordulója előtt tisztelgő Dunapentele, Sztálinváros, Dunaújváros az idő sodrában című időszaki kiállítás is, természetesen az állandó várostörténeti tárlat, a Dunaújváros története az őskortól az 1970-es évek közepéig címet viselő kiállítás mellett. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában