Dunaújváros

2021.12.04. 11:00

Kiállítás, színek és festőtechnikák

Tubáné Bereczki Izabella festménykiállítása nyílt meg kedden este a Munkásművelődési Központ folyosógalériájában Utazásom a színek és festőtechnikák világában címmel.

Agárdy csaba

Tubáné Bereczki Izabella az MMK folyosógalériáján a festményei társaságában

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Két festmény erre az alkalomra készült, egy Jézus-portré és egy, ami a dunaújvárosi Krisztus Király-templomot ábrázolja. A két festmény elkészítésének oka, hogy a kiállítás az adventi időszakban nyílt és tekinthető meg, ezért a karácsonyi hangulathoz ezzel kívánt hozzájárulni a művésznő.

Tubáné Bereczki Izabellától megtudtuk, hogy középiskolás kora óta foglalkozik képzőművészettel, korábban elsősorban kerámiákat készített. Tizenöt éve kezdett el komolyan festeni. Ifjabb Koffán Károlytól, Simon M. Veronikától, Nógrádi Katalintól tanult, és megszerezte a diplomát.

– Körülbelül harmincféle technikát tanultam meg, csendéletet ujjal és ecsettel is készítettem, de van olyan képem, amely bankkártyával jött létre – tudtuk meg a festőtől.

Tubáné Bereczki Izabella elmondta azt is, hogy ez a harmadik önálló kiállítása, és – a többi között – ezúttal látható a kedvenc festménye, a Vidéki porta című alkotás is, amit Feininger-féle technikával készített. (Lyonel Feininger 1871–1956 között élt amerikai festő volt.)

A tárlat egész decemberben a Munkásművelődési Központ nyitvatartási idejében tekinthető meg.

Tubáné Bereczki Izabella az MMK folyosógalériáján a festményei társaságában
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában