Elismerés a premieren

2021.09.06. 07:00

Gyémánttal díszített ezüst ékszert kaptak A kis herceg alkotói

A Bartók első új bemutatóján, Antoine de Saint-Exupéry klasszikus műve, A kis herceg színpadi változatának tapsolt szombaton este a közönség. A premier díszvendége Nagyvenyim polgármestere, Vargáné Kaiser Katalin volt, aki különleges elismeréssel lepte meg a bemutató alkotóit.

Török Tímea

A földrajzi határok nem kulturálisak – ebben a nagyvenyimi célban a színház társulata állandó kapocs

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A kis herceg meseszép történetét Sipos Imre rendezte, a különleges látványvilágot Matyi Ágota álmodta hozzá, a főszerepet Mudi Bese Botond játszotta, akit már több produkcióban is láthattak a nézők.

A kis herceg mély mondanivalókat tartalmazó mű
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A nagy sikerű premiert követő állófogadáson Őze Áron igazgató és Csadi Zoltán művészeti vezető mondott néhány ünnepi gondolatot.

– Eddig mindegyik évadunkat elneveztük, volt már a Bizalom, a Család, vagy épp a Város évadja. Az újat az „Egymásra találás évadjának” hívjuk. Ami azt is kifejezi: sokáig kellett nélkülöznünk a közönséget, pedig a színház nekik szól, a nézőkért vagyunk, csakis velük együtt képzelhető el a színház – mondta Őze Áron igazgató, majd átadta a szót a bemutató előadás díszvendégének.

– Az ember életében vannak olyan művek, amelyek meghatározóak. Számomra A kis herceg mindenképpen ilyen alkotás. A Nagyvenyim és Térsége Fejlesztéséért Egyesület tagjaival az a célunk, hogy a térségbe elvigyük, meghonosítsuk a színház szeretetét. A földrajzi határok ugyanis nem kulturálisak. A színház ebben a célkitűzésünkben pedig egy állandó kapocs, így például a venyi­mi falunapon is jelen voltak jelmez-kiállítással. Azt gondoltuk, elismerésünknek illik hangot adni. Külön szerencse, hogy erre most, A kis herceg premierje után kerülhet sor. Minden alkotónak és a színháznak Wild Judit ékszerész ezüst ékszerében csillogó valódi gyémánttal köszönjük ezt meg – mondta el Vargáné Kaiser Katalin, Nagyvenyim polgármestere.

A földrajzi határok nem kulturálisak – ebben a nagyvenyimi célban a színház társulata állandó kapocs
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában