Nyárbúcsúztató

2021.09.01. 17:30

Forró hangulatot hozott az őszies időbe Palya Bea

Stílusosan, szemerkélő esővel, széllel, 14 fokos hőmérséklettel búcsúzott a nyártól a Tókoncertek ingyenes szabadtéri sorozata, amelyre minden hónap utolsó szombatján várták a rácalmásiakat és a környéken élőket a Millenniumi park színpada elé. Minden jó, ha a vége jó! Márpedig ez nagyon jó volt.

Balla Tibor

Fotó: LI

Az időjárás egész napos alakulása azt mutatta, az utolsó koncert nélkül kell zárni a sorozatot, ám a szervezők bevállalósak, a közönség pedig eltökélt és kitartó volt, így a Palya Bea trió koncertjére jelentős tömeg gyűlt össze az ekkorra már sötétbe burkolózott, lámpafényes tópartra. A zöm, amely kitartott a végéig, elégedetten távozhatott a mintegy másfél órás jó hangulatú hangversenyről. Mert hogy az énekesnő nem akarta minél hamarabb megúszni a fellépést és mihamarabb távozni a hűvös, szeles színpadról a gázsival a zsebében sietni az otthon melegébe, hanem beleadott apait-anyait. Sőt, még nagyapait is.

Palya Bea kiváló muzsikustársakkal érkezett Rácalmásra, ahol egy sodró lendületű, emlékezetes koncertet adott
Fotók: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Merthogy szóba – és énekbe – került nagyapja, aki, amikor hallgatta a kicsi lány énekét, csak annyit mondott: egyszer a tévében fog énekelni ez a leány. S lőn.

A hangulattal egyetlen percig sem volt gond az est folyamán

Már az első dal, a Hívlak téged is komoly sikert aratott. Nem csoda, hiszen még a felvételekről jól ismert dalok is kaptak egy pluszréteget kitűnő muzsikustársai, Orbán György bőgős és Lisztes Jenő, a „cimbalomkirály” értő, különleges hangszeres játékától. No meg attól, hogy láthatóan ők sem letudni akarták a koncertet, hanem átvéve az előadó fantasztikus energiájából, ők is élvezték a lehetőséget, hogy végre közönség előtt játszhatnak.

Nem egy spórolós koncert volt, beleadtak apait-anyait

Ez a kapocs a publikum és a zenészek között hamar csatlakozott, és meg is maradt mindvégig, holott a hely sajátosságai nem segítik túlzottan ezt, hiszen a színpad és a nézőtér padjai közt feszül a tó víztükre, most pedig a sötét miatt csak az egyik fél láthatta a másikat.

Esti fények mellett is gyönyörű a Millenniumi park Rácalmáson

Miért különleges élmény Palya Bea-koncerten ülni? Mert egyszerre minden olyan egyszerűvé, egyértelművé válik az énekesnő személyiségének köszönhetően. Burkolatlan, gyermeki őszintesége, amivel mindenhez hozzááll, ahogyan bármiről beszél, hamar átragad a hallgatóságra. Így ők is egy kis időre visszakerülnek ebbe az angyali állapotba általa. És akkor még nem beszéltünk a muzsika magával ragadó lüktetéséről, energiájáról, a kivételes énektudásról. Kár lett volna kihagyni!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában