Lebegő ellenállások

2021.06.11. 09:00

Egy életmű legjava a KMI-ben

Ma 18 órakor mutatkozik be a Kortárs Művészeti Intézetben Móder Rezső Munkácsy-díjas képzőművész retrospektív kiállítása.

Szabó Szabolcs

Móder Rezső a KMI Uitz-termében – visszatérés

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A tárlat a járványhelyzet miatt sokat csúszott, ám most tényleg egyben láthatjuk a Móder-féle életmű egy jelentős részét. Móder Rezső Dunaújváros képzőművészeti életének emblematikus alakja; aki művei létrehozása, egy gazdag és kohe­rens művészi pálya beteljesítése mellett évtizedeken át aktív, kiemelkedő szerepet vállalt a városban élő fiatalok vizuális nevelésében, a kortárs képzőművészet és kultúra megismertetésében és népszerűsítésében. Móder Rezső átfogó egyéni kiállítása mindezek mellett azért is figyelemre méltó esemény, mert a bemutatón első alkalommal találkozhat a közönség a művész utóbbi években készült, új munkáival – olvasható a tárlat ajánlójában, amely erről is szól: a tárlat nem csak izgalmas keresztmetszetet ad a művész életművéből, de Dunaújváros fennállásának hetvenéves jubileumára is reflektál, hiszen Móder Rezső életművének formálódásában meghatározó szerepet játszott egy fizikai, szellemi és lélektani szempontból egyaránt Dunaújvároshoz köthető forráskincs.

Móder Rezső súlyos betegsé­ge után részben felépült, és örömmel várja a mai kiállítás-megnyitót: – Minden alkotó szeretné megmutatni a legjobb munkáit, ezekből most számos látható lesz. Remélem érdeklődnek majd iránta az emberek – fogalmazott a DH-nak.

Móder Rezső a KMI Uitz-termében – visszatérés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában