Bartók Ünnep

2021.06.05. 11:00

A pedagógusokat ünnepli a színház

Folytatódik a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza online sorozata, a Bartók Ünnep.

Balla Tibor

20210212 Dunaújváros Sajtótájékoztató a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában A képen: Őze Áron, a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza igazgató Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Enikő

Vasárnap este ezúttal a pedagógusoknak szól a taps. „Köszönjük, hogy ebben a rendkívül nehéz és rendkívül hosszan nehéz időszakban is mindent, sőt még többet megtettek a gyerekekért, a családokért, az oktatásért. Mindannyiunkért. Hálásak vagyunk! A Bartók Kamaraszínháznak különösen nagyon jó a kapcsolata a dunaújvárosi iskolákkal. Művészeink ezért verseket mondanak nekik a Bartók Ünnep következő online adásában június 6-án 20 órától, amelyet a YouTube- és Facebook-csatornáinkon is megtekinthetnek” – áll a teátrum közleményében.

Az online műsort, mint mindig, Őze Áron rendezte
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Móricz Zsigmond azt vallja: „Annál nincs nagyobb öröm, mint valakit megtanítani valamire, amit nem tud.” Az online műsorban Auksz Éva, Gasparik Gábor, Géczi Zoltán, Hermányi Mariann, Holecskó Orsolya, Ivanics Tamás, Jegercsik Csaba, Kecskés Tímea és Polgár Lilla előadásában lesznek hallhatók a következő művek: Ady Endre: Üzenet egykori iskolámba, Gyurkovics Tibor: A tanár úr notesza (részlet), József Attila: Születésnapomra, Kosztolányi Dezső: Aranysárkány (részlet), Kosztolányi Dezső: Tanár az én apám, Kónya Lajos: A tanító, Rudyard Kipling: Ha..., Tompa Mihály: A madár, fiaihoz, Váci Mihály: Jegenye-fényben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában