várostörténeti kiadvány

2021.05.14. 13:00

Hetven évből hetven mozaik

„Dunaújváros 70” címmel tartott sajtótájékoztatót tegnap Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester és Miskolczi Miklós, Dunaújváros Díszpolgára.

Balla Tibor

Fotó: LI

Nem nehéz kitalálni, hogy könyvbemutatóra készülnek a várossá nyilvánítás 70. évfordulójára.

Miskolczi Miklós felidézte, hogy a járványhelyzet miatt az építés kezdetének hetven­éves évfordulóját nem tudták kellőképpen megünnepelni, de idén is van létjogosultsága, hiszen várossá éppen 70 esztendeje nyilvánították a települést. Ezért gondolta, hogy enciklopédiaszerűen összegyűjt kis mozaikképeket, eseményeket, személyeket a város hetvenéves történetéből, illetve az építés első tíz évének a történetéből.

Barta Endre, Miskolczi Miklós, Őze Áron és Szántó Péter a sajtótájékoztatón
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Arra a kérdésre, hogy mennyi munka van ebben a könyvben, a szerző nemes egyszerűséggel csak annyit válaszolt: az életem. Elárulta, hogy az 1953 óta felgyülemlő élményekből a válogatás már közel két éve tart. A könyvben hetven epizód, mozaikdarab van, és mindegyikhez választott képet is, ezekkel együtt adja ki a 240 oldalt a kiadvány.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában