Megnyitott az intézmény, a CsupaCsoda Birodalom várja a népmesék világába érkezőket

2020.06.24. 08:00

Megszokott módon: ismét élet költözött a házba

Hétfőtől a Munkásművelődési Központ is megnyitotta kapuit a nagyközönség előtt, kezdésként mindjárt ifjú táborozók érkeztek az intézménybe, a kisközösségek pedig sorra jelentkeznek be.

Molnár Emese

2020.06.22. Kovács Rózsa a Dunaújvárosi Munkás Művelődési Központ igazgatónője Dunaújváros Munkás Művelődési Központ Fotós: Zsedrovits Enikő ZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Eniko

A koronavírus okozta járvány­ügyi helyzet miatt március 17-én a többi intézményhez hasonlóan bezárt a Munkásművelődési Központ is. Viszont az intézmény vezetése ez idő alatt sem hagyta szórakoztató programok nélkül a látogatókat. Például az MMK Facebook-oldalán várostörténeti vetélkedőt szerveztek, illetve az intézményben működő CsupaCsoda Birodalom NépmesePont honlapján online meseolvasással, rajzpályázattal készültek a gyerekeknek.

Kováts Rózsa örül, hogy ismét van kulturális élet az intézményben

Kováts Rózsa, a Munkásművelődési Központ vezetője azon örömhírről számolhatott be lapunknak, hogy június 22-től, hétfőtől ismét megnyitották az intézményt. Nagyon várták már kollégáikkal, hogy a megszokott módon működhessenek, és velük együtt az itt otthont kapó kisközösségek is, hogy újra visszatérhessenek a régi kerékvágásba.

A nyitással egy időben kezdődött az intézmény hagyományos tábora általános iskolásoknak, amely az Alkotás és játék a szabadban címet viseli. Emellett a Bástya Dunaújvárosi Sakk Sportegyesület is tábort szervez az MMK-ban, a következő héten pedig érkeznek a Királysakk Sportegyesület fiataljai is.

Körülbelül kilencven kisközösség szervezi találkozóit a Munkásművelődési Központban. Különböző tematikájú csoportokról van szó, a zenészektől kezdve a foltvarrókon és a versbarátokon át a nyugdíjasklubokig. Kováts Rózsa elmondta, amint értesítették őket a lehetőségről, hogy ismét fogadják a látogatókat, sorra jelentkeznek be hozzájuk a közösségek. Ezen kisebb összejövetelekre egyébként nem vonatkozik semmilyen járvány­ügyi szabályzat vagy korlátozás.

Lesz ezentúl játék a lurkóknak a CsupaCsoda Birodalom NépmesePontjában Fotók: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Lassan tehát ismét beindul az élet ebben a kulturális intézményben is. A járvány­ügyi helyzet miatt sok rendezvényt le kellett mondaniuk, amit az elmúlt hónapokban tartottak volna. Június 25-én várják a közönséget a Keresem, keresem című zenés, játékos foglalkozásra, amely 10 órától az MMK udvarán kezdődik.

Megkezdték az újabb programok szervezését is, már a nyár végére, s az őszre gondolva. Augusztus 5-én például Buváry Lívia operett-énekesnő fog tartani egy zenés estét.

Természetesen a fokozott higiénés előírásokra odafigyelnek az intézményben a továbbiakban is, egyebek között kézfertőtlenítőt is kihelyeztek a bejáratnál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában