Ilyen volt Oláh Ibolya koncertje

2020.02.22. 15:30

Fontos, hogy közvetlen legyen a közönséggel a kapcsolat

Különleges zenei utazáson vehettek részt azok, akik ott voltak Oláh Ibolya Ibolyántúl című koncertjén Dunavecsén. A személyes hangvételű est egy csendes feltárulkozás, beszélgetés volt a közönséggel, amit a zene és a színház eszközeivel tettek még teljesebbé.

Varga Zsófi

Az esten elhangzott dalok Oláh Ibolya régi és új, zongorára hangszerelt műveiből, valamint más szerzők dalaiból állt össze, megszólaltak cigány dallamok és balladák, dalok nagy példaképektől, többek között Szenes Ivántól, Presser Gábortól.

Az énekesnő neve sokak számára ismerős lehet, hiszen a Mega­sztár első évadában szerepelt, ahol a második helyen végzett, és a tehetségkutató átütő sikert hozott számára. Negyedik stúdióalbuma, Voltam Ibojka címmel 2018-ban jelent meg. Hosszabb visszavonulás után ismét színpadra állt, Furák Péter zongorista társaságában. Nagy tervekkel lépett ismét a világot jelentő deszkákra, telt házas koncertje után beszélgettünk.

Furák Péter zongoristával lép fel az önálló előadóesteken
Fotók: Varga Zsófia/Dunaújvárosi Hírlap

– Hogy érezte magát Dunavecsén? Mi áll közelebb önhöz, a kisebb létszámú közönség, mint amilyen ez is volt, vagy inkább a nagyobb koncerteket kedveli?

– Nagyon jól éreztem magam Dunavecsén. Jó volt érezni az emberek szeretetét. Már a megérkezéskor nagyon kedves volt a fogadtatás, ami igazán jólesett. Szívesen énekelek sok ember előtt, és akkor is, ha kisebb létszámú közönség előtt lépek fel. Az önálló estemmel legszívesebben kis színházakba megyünk, mert ez az előadás nagyon bensőséges, fontos, hogy közvetlen legyen a közönséggel a kapcsolat.

A repertoárban szerepeltek Presser- és Szenes-szerzemények is

– Az elmúlt időszakban visszavonult a nyilvánosságtól. Miért volt szükség a változásra?

– Nem volt igazán tudatos a visszavonulás. Nagyon kemény munka állt a háttérben. Presser Gáborral hosszú időn keresztül készítettünk egy lemezt, ami nemrégiben meg is jelent. Többnyire mai modern költők verseit dolgoztuk fel. Azt hiszem, hogy nagyon értékes zenék születtek. Örömmel énekeltem ezeket a csodálatos dalokat, köszönettel tartozom ezért Presser Gábornak.

– Ha össze kellene hasonlítani a tíz évvel ezelőtti Oláh Ibolyát a mostanival, akkor miben változott a legtöbbet?

– Rettentően sokat tanultam. Az életről, a művészetekről, mindenről. Ezzel együtt talán kicsit le is nyugodtam.

A fellépések alkalmával közvetlen hangulatot teremt

– Milyen tervekkel tért vissza, mit lehet erről tudni, mi publikus ebből?

– Két komoly feladat áll előttem. Egyrészt a Presser-féle lemezzel bemutatóra készülünk, szeptemberben szeretnénk a közönség elé lépni. Másrészt pedig saját zenéimmel készülök egy újabb albumra.

– Kikkel dolgozik együtt, hogyan történik a dalszerzés folyamata?

– Az új lemezem elkészítésében Födő Sándorral dolgozom együtt, aki egy nagyon remek zenész. Novák Péter pedig a szövegírásban van a segítségemre. Az önálló estemen pedig Furák Péter zongoristával lépek fel.

Két újabb album is várható Ibolyától

– Amikor éppen nem a zenei karrierjén dolgozik, hogyan tud kikapcsolódni, mit csinál a szabadidejében, hogyan tud feltöltődni?

– Természetesen szeretek jó zenéket hallgatni, jó filmeket nézni. Szívesen járom a világot is, szeretem az izgalmas, szép tájakat. Ha tehetem, kézilabdameccsekre is szívesen járok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában