Schrick István és Tabán István köszöntötte a szépkorúakat

2019.10.04. 19:00

Ováció és tapsvihar volt az idősek világnapján

Október 1-jén Rácalmáson a városi sportcsarnok volt a helyszíne az idősek világnapja alkalmából tartott rendezvénynek. Schrick István polgármester hívta meg a rácalmási szépkorúakat az ünnepélyes eseményre és a tiszteletükre rendezett Máté Péter-emlékkoncertre.

Török Tímea

Óriási várakozás előzte meg a rácalmási rendezvényt az idősebb korosztály körében. A koncertre érkező szépkorúak olyan tömegesen érkeztek a polgármester invitálására, hogy nem fért el az eseményre érkező tömeg a rendezvényteremben, ezért az oldalajtókat megnyitották és még a sportcsarnok lelátóin ülve is sokan követték a koncertet.

A polgármesteri köszöntő Jostein Gaarder világhírű norvég író szavai köré rendeződtek, aki azt írta: „Az idős emberek testében mindig ott van az a gyerek, aki valaha újoncnak számított a világ történetében. Az összes többi, amit kívülről látni lehet, az az idő rétegződése.”

Tabán István énekelt

Ezt követően került sor a várva várt koncertre, amely során a Máté Péter-dalok Tabán István tolmácsolásában hangzottak fel. A televíziós tehetségkutató műsorból ismert énekes híresen sokat énekel a néhai sztár dalaiból, külön stúdióalbuma jelent meg Érzés címmel, amelyet Máté Péter emlékének ajánlott. A szellemes összekötésekkel tarkított koncert kétségkívül remek hangi adottságokkal megáldott előadója nagy sikert aratott, csakúgy mint zenekara, senkiben fel sem merült a playback gyanúja.

A rácalmási közönség az énekest és háromtagú együttesét óriási ovációval ünnepelte az idősnapi esten, és többször is visszatapsolta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában