A nagyvenyimi Aranydaru Dalkör nyerte el a dalos vándorkupát

2019.09.05. 14:00

A nótázás öröme, a barátság ápolása a fontos számukra

A közös dalolás öröme tartja össze a nótás kedvű időseket. „Barátságok, amik a mai napig nem fogynak, hanem szaporodnak” – hallhattuk a megnyitó köszöntőjében.

Horváth László

A hét végén, szombaton rendezték Kisapostagon a nyugdíjas népdalkörök találkozóját. A hetedik alkalommal megrendezett eseményen Kisapostag, Baracs, Nagyvenyim, Dunaegyháza, Dunavecse és Dunaújváros nyugdíjasklubjainak dalkörei adtak rande­vút egymásnak, ahol második éve versenyeztek a Varga Gábor országgyűlési képviselő által tavaly alapított vándorkupáért.

A Kisapostagi Lila Akác Dalkör ezúttal is remek házigazdának bizonyult, nagyszerű hangulatban telt a versengés
Fotók: Horváth László

 

Amikor a tudósító megérkezik egy ilyen különleges közösségbe, mint a nyugdíjasok dalos összejövetele, bármelyik községben legyen is a rendezvény, mindig úgy érzi, hazaérkezett. Így volt ez Kisapostagon is, ahol olyan kiváló hangulat uralkodott, hogy szinte pillanatok alatt beleolvadt a társaságba az ember. Miért van ez így, kérdezheti az olvasó? Nos egyszerű az oka. A nyugdíjasdalkörök évek óta ismerik egymást. Rendszeresen találkoznak hónapról hónapra. Ez a találkozás azonban nem csak nekik okoz örömet, hiszen dalos fellépéseikkel bejárták már az ország több pontját és külföldre is eljutottak produkcióikkal.

Varga Gábor adta át a vándorkupát az Aranydaru Dalkörnek

Közülük nem egy dalkör számos díj, elismerés birtokosa, de talán legfontosabb számukra a közös dalolás öröme, a barátságok, köztük akár rokoni kapcsolatok ápolása. A múlt héten szombaton is ezért jöttek össze. Bemutatta produkcióját a kisapostagi Lila Akác Dalkör, a baracsi Vadalmafa Dalkör, a dunaújvárosi Búzavirág Dalkör, a Derűs Ősz Népdalkör Dunaegyházáról, a Pentelei Kéknefelejts Dalkör, a nagyvenyimi Aranydaru Dalkör és a dunavecsei Kék Duna Népdalkör. Előadásukban szinte az egész ország tájegységeinek dalait, hangulatát megidézték, sőt, különlegességként a dunaegyházi idősek szlovák anyanyelvükön is megszólaltattak néhány nótát.

A dalostalálkozó közös beszélgetéssel és jóízű ebéddel zárult

Végül a nemes versengésben a nagyvenyimi Aranydaru Dalkör vihette haza egy évre a vándorkupát. Részt vett az eseményen Varga Gábor országgyűlési képviselő a dalostalálkozó fővédnöke, a kupa alapítója. A rendezvényre több polgármester is elkísérte a nyugdíjasklubokat, Várai Róbert Baracs, Nagy Attila Kisapostag, Vargáné Kaiser Katalin Nagyvenyim, Szilágyi István Dunaegyháza polgármestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában