Mosolygós, jókedvű nyugdíjasok népesítették be a hajóállomást

2019.07.16. 17:30

Hatalmas ötlet volt a Kulcsi Vidám Emberektől saját élményeik újraálmodása

Óriási siker koronázta a közelmúltban, a Kulcsi Hajóállomáson megrendezett II. Nemzetközi Duna menti Idősek Találkozóját.

Török Tímea

Az esemény reggelén végeláthatatlan sorokban érkeztek az autók és buszok a rendezvény helyszínére határon innenről és a határon túlról, hiszen közel 30 nyugdíjas csoport több mint 300 fővel tisztelte meg Kulcsot – a szervezők legnagyobb örömére.

Jobb Gyula, Kulcs polgármestere (b) köszöntötte a résztvevőket. Előtérben Kaiserné Gödöny Erzsébet Fotók: Török Tímea/Dunaújvárosi Hírlap

Minden adott volt a remek hangulathoz, hiszen festői dunai panoráma volt a háttér, gyönyörű volt az idő és megannyi mosolygós, vidám idős ember volt a résztvevő. Ezen a napon a jókedv és a társaság hatalmas ereje a hétköznapok mély ráncait is finom redőkké szelídítette minden jelenlévő nyugdíjas arcán, és átmenetileg minden betegséget tünetmentessé tett.

Hogy is kezdődött? Néhány évvel ezelőtt Kulcson egy nyugdíjas baráti társaság úgy döntött, hogy hozzon bármit az élet, ők csak azért is vidámak maradnak. Ilyen nevet is választottak maguknak, ők lettek a kulcsi Vidám Emberek Közössége. Kulcson nincs olyan rendezvény, ahol a közösség tagjai ne lennének ott fellépőként vagy szervezőként. Sőt, bármerre járnak, a vidámság ragadós, mindenhol barátokat gyűjtenek és egyszer egy évben – az idén már másodjára – meghívják őket egy találkozóra, a kulcsi hajóállomásra.

A vendéglátó Vidám Emberek Közössége szép, egységes öltözetben

A találkozót szervező Vidám Emberek Közösségének vezetője, Kaiserné Gödöny Erzsébet a találkozó konferansziéjaként is nagy szeretettel üdvözölte a vendégeket, majd megköszönte Fejes Balázs alpolgármester áldozatos munkáját, hiszen a rendezvény lebonyolításához szükséges pályázati forrás elnyerése az ő keze munkáját dicséri.

Kaiserné Gödöny Erzsébet elmondta, hogy a civilek összefogása nélkül sokkal szürkébb lenne minden Kulcson. A II. Nemzetközi Duna menti Idősek Találkozóján is több civil szervezet dolgozott együtt. A finom falatokért a köszönet a Jövő Kulcsa Egyesületet, az ügyes útbaigazításért, forgalomirányításért, pedig a Kulcs Biztonságáért Polgárőr Egyesületet illette a köszönet.

Ezután Jobb Gyula Kulcs polgármestere köszöntötte a találkozó résztvevőit, köztük a Kulcs testvértelepüléseiről érkezett vendégeket. Jelen volt Horvátországból Kopács és a Bellyei járás küldöttsége, valamint eljött a szlovák testvértelepülésről, Kulcsodról is egy népes csoport.

Hastáncot is láthattunk

Így, a nemzetközivé fejlődött találkozón minden nyugdíjas csoport rövid bemutatkozó műsorral szórakoztatta a rendezvény közönségét és egymást, tanúságot téve minden hitetlenkedőnek, hogy igenis „nem csak a 20 éveseké a világ”. Az idézett dalszöveg sem maradt csupán szellemeskedő fordulat, mert szerencsére több csoport dalcsokrában is felhangzott.

A magam részéről már látatlanban imádtam minden produkciót, azonban a fellépők elmondása szerint gyakran még néhány kortársuk szemében is megbotránkozást váltanak ki csupán azzal is, hogy színpadra mernek lépni. A közel harminc csoport mindegyikének műsora kidolgozott és színvonalas volt. Néhányukat emelném ki az abszolút kedvenceim közül. Kezdetnek mindjárt a házigazdákat, akik különleges dalban mutatkoztak be és mondták el instrukcióikat, csoda szép, új formaruhájukban. A dunaföldvári Őszi Alkony Nyugdíjasklub egy különleges apáca show-t adott elő, a meghökkentő jelmezek és a rongylábas rock and roll kettőse óriási hangulatot csinált. A mezőfalvi Sárga Rózsa Nyugdíjasklub táncos lábú hölgyek produkciója a mindennapok kettősségét mutatta be zseniálisan, a mezőfalvi tánckart vezető Strifler Ágnes hastánc produkciója pedig pont volt az i-n. Kiemelném az egyetlen, csak férfiakból álló Félnótás nevű dunakömlődi csoport műsorát is. Az Operett Színházat megjárt snájdig úriemberek itt is nagy sikert arattak, nótáikra táncra perdült szinte a teljes közönség.

Jó érzés, hogy a vidámság ragadós

Hatalmas ötlet volt a Kulcsi Vidám Emberektől saját élményeik újraálmodása, ennek a tematikus rendezvénynek a megalkotása, megszervezése. Figyelemre méltó azért is, mert ilyen közönséget célzó rendezvény, ilyen színvonalas szervezésben, tartalommal formabontó és egyben hiánypótló is a fesztiválszezonban.

A snájdig urak Dunakömlődről érkeztek a kulcsi találkozóra

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában