ragyogó sikerek

2019.06.25. 08:00

Aranypáva díjat nyertek a baracsiak!

Huszonkét éve énekelnek együtt és eddig talán ez volt a legmagasabb fokozat, amit elértek – mondta megkeresésünkkor Katona Mihályné, a Baracsi Barátság Nyugdíjas Egyesület vezetője.

Horváth László

– Két évvel ezelőtt a megalakulásunk húszéves jubileumán vette fel a baracsi nyugdíjasok dalköre a Vadalmafa nevet. Azóta a minősítő fesztiválokon több arany és ezüst fokozatot szereztünk. Legutóbb pedig június 11-én Székesfehérváron az országos népzenei minősítő versenyen Aranypáva díjat nyertünk. Február óta, vagyis hónapok óta készültünk erre a megmérettetésre.

A baracsi nyugdíjasok dalköre büszkén mutatja az Aranypáva díjat
Fotó: Horváth László

Egy nagyon szép, Fehér megyei és egy gömöri dalcsokorral készültünk. Utóbbit a nyugdíjas Ki mit tud?-rendezvényen is bemutattunk. Természetesen a legnagyobb érdem Koncz Marikáé, aki fáradtságot nem kímélve szakmailag összefogja a csapatot – újságolta boldogan a baracsi nyugdíjasok legújabb sikerét Katona Mihályné. Hozzátette: – Rendkívül örülünk az elért eredménynek, hiszen sokéves munka újabb gyümölcse érett most be. Ez erőt és kedvet is ad a folytatásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában