április 4-ig

2019.03.28. 14:00

Meseszép rajzok a baracsi könyvtárban

Horváth László

Gálné Then Szilvia már gyermekei születése előtt dolgozott illusztrátorként, és most ismét hódolhat kedvenc szenvedélyének. Kortárs írónk, Kálnay Adél több könyvéhez is dolgozott, amelyeket a baracsi könyvtárban is megtalálnak az olvasók. A színes, különleges világot sugárzó képei előtt megállva szinte észrevétlenül feltöltődik lelkileg a szemlélő. A mai kor emberének nagy szüksége van arra, hogy visszataláljon a tiszta gyermeki világba, a fantázia misztériumába. Ez adhat biztatást a rideg hétköznapokra, mert mindannyiunk lelkében ott a gyermek, a csodára való igény – hallhattuk Leány Beatrixtól a kiállítás megnyitójában. A tárlat hivatalos perceit a Széchenyi Zsigmond Általános Iskola 4. osztályos tanulóinak énekprodukciója is színesítette Újvári Csilla tanító betanításával. Az ünnepélyes kiállításmegnyitó után kérdeztük az alkotót.

Fantáziaország elevenedik meg az alkotásokon Fotó: a szerző

– Gyerekkoromból sajnos nem meríthettem mintát, mint amilyent most én adhatok a gyerekeimnek, illetve a rajzok, mesék által még sok gyereknek. Azonban felnőttkorban újra előtörtek a gyermeki világ színes és fantasztikus képei, amik lelkileg is megnyugtatnak, erőt kölcsönöznek az embernek. Nagyon szerencsés az a felnőtt, akinél ez megmarad. Különösen, ha ezt át is tudja adni a külvilágnak – mondta el kérdésünkre válaszolva rövid interjúban Gálné Then Szilvia.

A kiállítás április 4-ig tekinthető meg a könyvtár nyitvatartási idejében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában