nagyszerű lehetőség

2019.02.20. 09:00

Hamarosan újabb film forog a városban

Kölcsey Levente Szünet című kisfilmjéhez keres 14 és 18 év közötti, előképzettség nélküli amatőr szereplőket a városban. Tegnap két középiskolában is jártak, hogy hivatalosan is tájékoztassák a diákokat a lehetőségekről. A Hild-iskolában értük utol a rendezőt.

Balla Tibor

Kölcsey Levente 2016-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, Miklauzic Bence 6×6-os osztályában. Azt már előzetesen is kijelenthetjük, hogy érdemes lesz részt venni a rövidfilm forgatásain, ugyanis a rendező Zabigyerek című kisfilmjét korábban beválogatták a francia Pre­miers Plans Nemzetközi Elsőfilmes Fesztiválra és a szarajevói film­fesztivál versenyprogramjába is. Külön érdekessége a filmnek, hogy producere pedig a Dunaújvárosból elszármazott Garami Gábor volt.

A Bánki-iskolában Szurdi Panna (jobbra) castingolt
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Persze ez nem volt elegendő ahhoz, hogy a most megvalósítás előtt álló Szünet című filmet Dunaújvárosban forgassák, keresték a helyszíneket Pécsett, Székesfehérvárott és Budapesten is, de végül mégis itt kötöttek ki. Hogy miért? Mert itt találták meg azt a világot, amit már az elején kiterveltek a filmmel kapcsolatban. Ez nem az a vidéki Magyarország, ami az ország­imázs-videókból köszön vissza. Az alkotótársakat részben az egyetemről választotta. Az operatőr Táborosi Andrással évfolyamtársak voltak, a látványért felelős partnerei is most végeztek, vagy most járnak a Színművészeti Egyetem díszlettervező szakára, vagy éppen a Képzőművészeti Egyetemre, és a hangmérnök is Kölcsey osztálytársa volt, de természetesen gyakorlott, profi szakemberek is segítenek a film létrehozásában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában