kiállítás

2019.01.15. 10:00

Fiatal fotósok a Kortárs Művészeti Intézetben

A megérdemelt téli szünidő letelte után pénteken egy friss kiállítással nyitja a 2019-es naptári évét a nemzetközi hírű Kortárs Művészeti Intézet.

Szabó Szabolcs

Jön a D-terv, amely a Fiatalok Fotóművészeti Stúdiójának több mint féléves termését, kutatási eredményét tárja az értő közönség elé. A terv felfejtése: „A D-terv pillantás egy városra, annak múltjára, jelenére, jövőjére. Letapogatás, kutatás, újratervezés. A város nyomai­nak, hangjainak, képeinek olvasása, nyomhagyás, séta. Egy különleges, relatíve „új”, az 1950-es években szinte a semmiből, egy ideológiából ki- és felhúzott város, vagy inkább utópia létmódjának, jelei­nek körüljárása. Fejlesztések és variációk egy motívumra, kimozdítások, újraírások, élvezetek.

A dunaújvárosi gyökerekkel bíró Martinkó Márk munkája is látható lesz a kiállításon
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Egy másik topográfia.” – ígéri a tárlat sajtóanyaga. Tehát, számos tehetséges fiatal fotóművész járta kitartóan a várost a közelmúltban, hogy megalkossa a már fent említett alternatív topográfiáját. Az alkotók névsora: Fehér Vera, Fromm Balázs, Kiss Richárd, Lázár Dóri, Martinkó Márk, Nagy Tibor, Németh Domonkos Tamás, Pólya Zsombor, Regős Benedek.

A D-tervet kurátorként Cséka György esztéta gondozta. A január 18-án, pénteken 18 órakor bemutatkozó kiállítást pedig Perenyei Mónika művészettörténész ajánlja majd az érdeklődők figyelmébe a KMI-ben. Az intézményhez kapcsolódó további hír, hogy január 23-án 18 órakor folytatódik a népszerű KineDok dokumentumfilm-sorozat, amelynek keretében ezúttal egy román alkotás várja a nézőket. A káposzta, krumpli és egyéb démonok című mozi a vidéki mezőgazdasági kistermelők mindennapi harcaiba enged bepillantást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában