Könyveket köztérre!

2018.10.22. 19:00

Pénteken ellepte az utcákat az irodalom

Olvasni jó, főleg könyvet, főleg nyomtatásban, mégis egyre kevesebben vannak, akik szívesen forgatják a lapokat ráérő idejükben.

Tóth Alexandra

A Veszíts el egy könyvet! kezdeményezés pontosan azért van, hogy felhívják a lakosság figyelmét az olvasásra, méghozzá játékos formában. A pénteki országos megmozduláshoz a szomszédos Dunaföldvár is csatlakozott. A közterületen tudatosan kirakott könyvekbe egy rövid üzenetet kellett írni, amelyben az állt: „Én egy szándékosan elhagyott könyv vagyok. Örülök, hogy megtaláltál. Remélem, jól fogunk együtt szórakozni.”

A kedves ötlet annyira sikeres, hogy a veszitsel.konyvtar.hu-n még dokumentálni is lehetett a frissen elhagyott kiadványokat várossal megjelölve, így bárki tudatosan indulhatott a felkutatásukra, ha talált a listában kedvére valót. Egy-egy megunt, de jó könyv bármikor örömet csalhat az ember arcára, nem csak október 19-én, a könyvelhagyás napján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában