egy kis kultúra

2018.10.10. 13:00

Előadás a Szalki-sziget másik oldaláról

Éberhardt Béla október 11-én öt órakor tart előadást az Intercisa Múzeum 2. emeleti előadójában. Megismerheti a sziget történetét a kezdetektől a fejlesztéseken, terveken keresztül a megújulásig.

duol.hu

A szerző arra vállalkozott, hogy megírja a Szalki-sziget rövid történetét olyan forrásokból merítve, amikhez levéltári kutatás nélkül is hozzájutott. A Dunaújvárosi Hírlap és elődei 1950-től kezdve – néhány évfolyam kivételével – szinte hiánytalanul rendelkezésére álltak digitális formában a József Attila Könyvtár honlapján, az internetről hiányzó évfolyamokhoz a könyvtárban jutott hozzá. A helyi lap igen jó forrásnak bizonyult, de talált információkat a szigetről más újságokban, könyvekben, visszaemlékezésekben (és nem utolsósorban a világhálón) is. Valamint kiegészül a személyes élményeivel, amelyeket munkája során, esetleg magánemberként megélt ezzel kapcsolatban. Béla bácsi geodétaként, majd később erdőmérnökként is dolgozott nyugdíjazása előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában