A kiállítást is megnézték a cikcakkos találkozón

2018.10.03. 07:00

A patchwork kreatív és hasznos időtöltés: csodák születnek

A rácalmási Cikcakk Foltvarró Klub tagjai kiállításon mutatták be legszebb munkáikat az érdeklődőknek a művelődési házban.

Körmendi Erzsébet

A tárlatot múlt héten csütörtökön nyitották meg, és a bemutatott alkotásokat megnézhették a társklubok tagjai is, akik részt vettek szombaton a cikcakkosok közös varrásán.

A közös varrás mindig is jó alkalom volt az egymáshoz közel élő asszonyoknak a mindennapi dolgaik megbeszélésére, hasznos időtöltésre jó társaságban. A foltvarró körökben ez napjainkban sincs másként, hiszen amellett, hogy a mintákat, ötleteket kicserélik az időről időre összejáró foltos-társak, biztos vagyok abban, hogy a foltos ötletek mellett a hétköznapi pletykák, vasárnapi ebédötletek, süteményreceptek is gazdát cserélnek. De jól is van ez így, hiszen a szorgosan öltögető kezek mellett jut idő erre is egy-egy találkozás alkalmával.

Közös alkotásként tűpárnát készítettek a Cikcakk foltvarró-találkozón résztvevők a vendéglátóktól kapott alapanyagokból Fotók: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A rácalmási asszonyok is nagy szeretettel várták a társklubok tagjait múlt szombaton délelőtt a művelődési házban, hogy együtt töltsenek néhány órát. Öltögessenek, elkészítsenek egy közös munkát, közben jókat beszélgessenek. Szerény vendéglátás is része volt a délelőttnek: finom szendvicsekkel, süteményekkel, üdítőkkel várták a vendégeiket, és a társklubok tagjai sem érkeztek üres kézzel.

Polákovicsné Pálinkás Márti, a Cikcakk klub vezetője elmondta, nagy öröm számukra, hogy már harmadik éve önálló kiállítással mutatkozhatnak be a művelődési házban. Idén is a klubtagok által készített használati és dísztárgyakat láthattak a tárlatukon szemlélődők, mint például gyönyörű ágytakarókat, pénztárcákat, táskákat, valamint olyan faliképeket, amelyeknek a készítését foltvarró táborokban sajátították el a tagok.

Ma már varrógéppel dolgozzák össze a foltos blokkokat

– Virág formájú pénztárcát készíthettek a résztvevők az általunk összeállított alapanyagcsomagból a szombati találkozón, ami nagy örömünkre telt házas volt, sokan eljöttek hozzánk a térségből. Versenyt hirdettünk, és fél-fél méter anyaggal jutalmaztuk az első hármat, aki a találkozó végére elkészül a munkával. Közös alkotásként korábban Rácalmás almáját varrtuk meg, idén pedig a Duna hullámát szeretnék összeállítani és a következő kiállításon bemutatni a találkozón résztvevők által készített blokkokból – mondta el lapunknak Polákovicsné Pálinkás Márti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában