óriási siker a színpadon

2018.08.14. 07:30

Küldöttség képviselte Dunaföldvárt az erdélyi Borszéken

A küldöttség visszatérő vendége az erdélyi testvérváros, Borszék augusztus elején tartott rendezvényének.

L. Mészáros Irma

Nagy sikert arattak az Ördögszekér táncosai

Dunaföldvár küldöttsége – Horváth Zsolt polgármester, Jákli Viktor önkormányzati képviselő és az Appelshoffer János vezette Ördögszekér Táncegyesület egy csoportja – részt vett a borszéki napok augusztus 1–6. között tartott rendezvényén, amelynek keretében kibővített testvérvárosi találkozót is szerveztek.

A máltaisok meglátogatták Böjte Csabát is

Székelyföld legészakibb településével, a gyógyvizeiről híres Borszékkel 2013 óta van hivatalos testvérvárosi kapcsolata Dunaföldvárnak. Borszék polgármestere, Mik József a kilenc testvérvároson kívül vendégeket hívott Csehország, Szerbia és Szlovákia egy-egy városából, hiszen a szokásos kulturális és gasztronómiai programokon kívül most előadásokat és beszélgetéseket is tartottak Merre tovább Európa? címmel. Ez a konferencia a 2019-es Európai Unió képviselő-választásra való felkészülést szolgálta. Előadást tartott az Európai Parlament egyik romániai magyar képviselője, az RMDSZ országgyűlési képviselője pedig az ország gazdasági-politikai helyzetéről tájékoztatta a jelenlévőket Románia helye és szerepe az Európai Unióban című előadásában. Szó volt arról is, melyek azok a lépések, amelyekkel jobb és biztosabb megélhetést teremthetnek a fiataloknak. Borszék polgármestere a város terveiről, a gyógyturizmus fejlesztési lehetőségeiről beszélt.

Nagy sikert arattak az Ördögszekér táncosai Fotó: amatőr

A borszéki napok kulturális programja keretében léptek fel az Ördögszekér Táncegyesület táncosai. Két alkalommal ötven-ötvenperces műsort adtak a nagyszínpadon – óriási sikerrel. A táncosok Borszékről Gyimesbe utaztak egyhetes táborozáson töltekezni hagyománnyal, kultúrával, közösségi élménnyel.

A földváriak látogatását örömmel fogadta Csaba testvér

A delegáció tagjai élvezték a programokat és a látnivalókat. A földváriak közül a Magyar Máltai Szeretetszolgálat helyi önkéntes csoportját is vezető Jákli Viktor és néhány társa meglátogatta a Szent Ferenc Alapítvány egyik borszéki otthonát és Böjte Csaba testvért, akivel évek óta jó kapcsolatot ápol. Csaba testvér június közepén járt Dunaföldváron, s misét celebrált – megköszönve a földváriak és a környékbeliek segítségét, az otthonaiba érkező Mikulás-túra adományait, az ajándékokat. Jákli Viktor most sem érkezett üres kézzel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában