A város megkedvelte a fesztivált

2018.07.12. 07:00

Cserna Gábor meglátogatta a Rockmaratont

Épp csak ébredezett a Rockmaraton fesztivál tábora, amikor Cserna Gábor polgármester szerda délelőtt megérkezett a Szalki-szigetre, hogy saját szemével is meggyőződjön a hangulatról.

Balla Tibor

A bejáratnál Varga Zoltán operatív fő szervező köszöntötte, akivel – mi másról – a fesztivál sikeréről beszélgettek, miközben körbejárták a helyszíneket és a kempinget.

Varga Zoltán operatív fő szervező és Cserna Gábor polgármester Fotó: Hankusz Kálmán / DH

 

A fő szervező örömmel újságolta, hogy az első napon már 15 százalékkal többen voltak, mint korábban, és nagy esély van rá, hogy telt házas lesz az idei koncertsorozat. Már most azon gondolkodnak, hogy megtartsák-e a mostani felosztású fesztiválhelyszínt, ahová az engedély alapján napi ötezer rocker léphet be és hallgathatja kedvenc zenekarát, vagy keressék a lehetőséget a bővítésre. Bár előre soha nem jelent ki olyat, amit nem tud betartani, de jó esély van arra, hogy jövőre az ötödik dunaújvárosi fesztivált is megrendezik. Varga Zoltán beszámolt arról is, hogy mind a zenekarok, mind a közönség nagyon szereti ezt a helyszínt, hiszen a kemping és a környék infrastrukturális adottságai ideálisak erre.

 

Cserna Gábor ismét megerősítette, az önkormányzat a fesztivál mellé állt, szerencsére a város is megkedvelte az eseményt, amely komoly városmarketing- tényezővé vált. A polgármester a bejárás során fiatalokkal beszélgetett a rendezvényről, és Dunaújváros emblémájával díszített pólóval ajándékozta meg őket. A bejárás végén ő maga is kapott egy Rockmaraton-pólót a szervezőktől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában