Van mire büszkének lenniük

2018.06.04. 07:00

A Wesley-Da Capo iskola rendezte meg a gáláját szombaton a Bartókban

Közel háromórás programot nyújtott közönségének a Wesley-Da Capo Alapfokú Művészeti Iskola szokásos év végi gálaműsorával szombaton.

Balla Tibor

Fotó: Hankusz Kálmán / Dunaújvárosi Hírlap

A hagyományokhoz hűen idén is a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza aulájában kezdődött az események sora. Egyszeri és megismételhetetlen kiállítás megnyitóján vehettek részt a szülők és érdeklődők, amelyet a festészet tagozaton Pálmai Csilla és László Sándorné irányítása alatt tanuló diákok munkáiból állítottak össze.

Fotó: Hankusz Kálmán / Dunaújvárosi Hírlap

Kurina Laura, az intézmény igazgatója a Badacsonytomajon, egy egész évben futó pályázat eredményhirdetésén távol lévő László Sándorné nevében szólalt meg közvetítve köszöntő szavait, ugyanis a megnyitón már tudták a büszkeségre okot adó eredményt, hogy a Nemzeti Tehetség Program támogatásával minden évben kiírt „A cipő, ami akár a lábadon is lehetne” országos pályázaton Tumpek Hanna kiemelt fődíjat kapott alkotásáért. Méltán töltötte be taps a Bartók auláját.

Fotó: Hankusz Kálmán / Dunaújvárosi Hírlap

Miután a közönség megtöltötte a színház nagytermét, Baráth Laura Véda 6. osztályos zongora szakos növendék és Matolcsi Katalin négykezese, Hacsaturján: Keringője alapozta meg a gála hangulatát. Az már megszokott, hogy a művészeti iskola fenntartója, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség képviselteti magát az év végi gálákon, ám idén az ország számos helyén működő Wesley-intézmények vezetői is szerettek volna betekinteni a gálába, ezáltal az iskolában folyó művészeti oktatásba. Nem csak megjelent, de meg is szólalt dr. Iványi Gábor metodista lelkész, a fenntartó szervezet elnöke. Elmondta, hogy a Wesley oktatási intézményekben mintegy háromezer diák tanul.

Fotó: Hankusz Kálmán / Dunaújvárosi Hírlap

Most Budapestről, Szegedről, de még Szabolcsból és Borsodból is érkeztek munkatársaik, hogy gyönyörködhessenek a gálaműsorban. Nyitóbeszédében a vasárnapi pedagógusnap alkalmából köszöntötte a tanárokat, akiken mint mondta óriási teher van. Felidézte, hogy édesanyja is pedagógus volt, aki egészen földi léte végéig korrepetált valakit. Elmondta, hogy együttműködésük a Da Capo iskolával éppen tízéves múltra tekint vissza. „Nagy öröm ez nekünk, hogy van egy ilyen művészeti iskolánk.” – fogalmazott.

Fotó: Hankusz Kálmán / Dunaújvárosi Hírlap

Grandiózus finálé

Az est hátra lévő részében a Matolcsi Katalin, Kolisnychenko Inna, Beke Beáta, Kurina Laura, Kiss Melinda kezei alatt zongora, gitár, vagy magánének szakon tanuló diákok mutatták be tudásukat. A festészet tagozaton fejlődő nebulók munkáit vetítésen osztották meg a közönséggel.

Fotó: Hankusz Kálmán / Dunaújvárosi Hírlap

Természetesen a látványosabb műfajok is helyet kaptak a gálaműsorban, a modern- és társastánc tagozatosok egy egész félidőben mutatták be Csorba-Sebek Judit, Rozman Ildikó, Bálint Judit, Cziráki László, Fodor Anikó látványos koreográfiáit.

Fotó: Hankusz Kálmán / Dunaújvárosi Hírlap

A finálé ismét grandiózusra sikeredett, az iskola minden diákja és tanára együtt örült a sikernek a színpadon.

Fotó: Hankusz Kálmán / Dunaújvárosi Hírlap

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában