A legszebben szavaló diákoké volt a délután

2018.04.11. 08:30

Versmondó verseny a Móricz iskolában

Öt általános iskolából is érkeztek negyedikesek kedden délután a Móriczba. A házigazda évről évre megrendezi versmondó versenyét a költészet napja környékén. Idén tizenhárom gyerek érkezett, mindenki két verset szavalt el.

Tóth Alexandra

A versek közül egy kötelező, a másik szabadon választott volt. Idén József Attila Hangya című költeményét kellett előadniuk a gyermekeknek, a szabadon választott műről pedig teljesen önállóan dönthettek. Nagyon színes volt a paletta, a gyerekek és a felkészítő pedagógusok kreatívan válogattak a magyar irodalom remekei közül. A régi, örök klasszikusok mellett olyan kortárs és manapság méltán népszerű költőink művei is elhangzottak, mint Lackfi János vagy Varró Dániel. A szakmai zsűri döntésénél a szép, tiszta beszédet, a szövegtudást és a megfelelő hangsúlyozást vették figyelembe, valamint azt, mennyire sikerült a tanulónak átélni a művet, mennyire illik a személyiségéhez.

A különdíjas Horváth Martin szavalat közben Fotó: ZsE

A díjakat a zsűri egyik tagja, Kálnay Adél írónő adta át. Pegasus díjjal jutalmazták a négy legszebben szavaló gyerkőcöt, és két különdíjat is kiosztottak. Mind a hatan jutalomkönyvet is választhattak maguknak, a többi résztvevő pedig emléklappal távozott. Adél minden résztvevőt megdicsért, és arra biztatta őket, hogy továbbra is szívesen olvassanak szépirodalmat. A négy legjobbnak ítélt sza­való Csák Laura, Nagy Zsófia, Sztankó Maja és Vaskó Vivien voltak, különdíjban pedig Antal Letícia és Horváth Martin részesült.TA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában