KIÁLLÍTÁS

2018.04.18. 18:00

A Dunát fényképezte kilenc fotóriporter

Dunaképp címmel a Pictorial Collective fotósainak, köztük Mártonfai Dénes kollégánknak nyílt tárlata a budapesti Capa Központban. A kiállítók más-más oldalról közelítették meg a témát.

Budavári Kata, fotó: Capa Központ, teol.hu

A Capa Központ Dunaképp című kiállítása a Pictorial Collective fotóriporter-csoport tagjainak sorozataiból válogat. Mindegyikük a folyó más és más szakaszához, különböző országokba utazott el, hogy fényképezze az ott élők mindennapjait, az épített vagy éppen érintetlennek tűnő tájat. Az április 17-én nyílt és május 19-ig látható anyagnak az is érdekessége, hogy úgynevezett light boxokba, azaz világító dobozokba kerültek a fotók, a termet ezek a képek világítják meg. Szintén különlegessége az összeállításnak, hogy ez az utolsó ilyen tárlat, a központ ezután állandó Capa kiállításnak ad helyet.

 

A kilenc kiállító egyike Mártonfai Dénes, lapunk fotóriportere, rajta kívül Bácsi Róbert László, Hajdú D. András, Hirling Bálint, Mohai Balázs, Móricz-Sabján Simon, Stiller Ákos, Urbán Ádám és Végh László munkáit láthatja a közönség. Mártonfai Dénes arról is beszámolt, hogy nagy meglepetésére az épületben látható 36. Magyar Sajtófotó kiállításon is egy egész falat szenteltek egy másik sorozatának. A Dunaképpről szólva elmondta, hogy amikor megkapták a feladatot, ő német nyelvterületen szeretett volna fotózni, így kapta meg Ausztriát. Itt szívesen fotózott volna hídmestereket, ám ma ez már nem lehetséges, így a három bécsi Duna, az eredeti Duna-ág, az Új Duna és a Duna-csatorna közül ez utóbbit választotta. Portrésorozatával a negyedben lakók és dolgozók mindennapjait mutatja be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában