Több mint ezer résztvevővel

2018.03.21. 11:30

Ismét Dunaújvárosban rendezik a Fejér Megyei Diáknapokat

Sajtótájékoztatót tartottak tegnap az április közepén Dunaújvárosban megrendezendő Fejér Megyei Diáknapokról a szervezők a rendezvény központi helyszínén, a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában.

Balla Tibor

A tájékoztatón részt vett, Gombos István Dunaújváros humán ügyekért felelős alpolgármestere, Mészáros Attila Székesfehérvár ifjúsági ügyekért felelős alpolgármestere, Sári Máté, a Fehérvári Programszervező Kft. programszervezője és Nagy Boglárka, a Székesfehérvári Diáktanács elnöke.

Nagy Boglárka, Sári Máté, Gombos István és Mészáros Attila a tájékoztatón Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Mint elmondták, Fejér megye félszáz középfokú oktatási intézményéből harminchárom csatlakozott az idei április közepi hétvégén zajló rendezvényhez, mindösszesen 1054 résztvevővel. A legnépesebb csapattal, 134 fővel a székesfehérvári Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola nevezett, ezt követi 125 fővel a Dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium és 113 nevezővel a Székesfehérvári Vasvári Pál Gimnázium.

A tájékoztatón elhangzott: a tehetségkutatáson kívül a rendezvény fontos célja az is, hogy teret adjon a találkozásnak, a közösségformálásnak. Ezt a célt szolgálják majd a különféle szabadidős programok is. Szombaton a Dózsa Mozi Centrum előtti téren óriáshinta várja a résztvevőket, a Bartók kamaraszínházban a fotófal előtt szelfizhetnek a diákok, este pedig a könnyű­zenei kategória zárása után a Béke étteremben DJ Elf pörgeti a korongokat. Ugyancsak az esti órák látványossága lesz a MéhKas Dia Projekt fényfestése a Bartók Béla téren.

Idén is a legnépszerűbb műfaj a színház Fotó: archív/Dunaújvárosi Hírlap

Helyszín: a színház

A diáknapok központi helyszíne a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza lesz, itt működik majd az információs és regisztrációs pult, és az intézmény ad otthont a diákszínpad, a sótájm és a népzene-néptánc kategóriának. A képző-, nép- és iparművészeti, valamint a fotó, film, új vizuális kísérleti műfajok és a médiakommunikáció kategóriákban érkezett pályaműveket a Széchenyi István Gimnázium társalgójában állítják ki. A vasárnapi gálaműsort a Bartókban rendezik meg délután: a látványosnak ígérkező show-t Szakál Attila koreográfus-rendező állítja színpadra. A tájékoztatón hangsúlyozták, minden rendezvény nyitott és ingyenesen látogatható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában