zenei kikapcsolódás

2018.03.16. 11:00

Arcletépők és az Aurora a Kaptárban

Még előttünk áll a hosszú hétvége jelentős része, és ennek megfelelően számos remek koncert várja a rajongókat ma és holnap is. Érkezik a magyar punk egyik ikonikus csapata.

Szabó Szabolcs

Bár voltak tagcserék, az Aurora már 35 éve cirkál Fotó: Aurora/Facebook

A Kaptár Music Pubban ma este ismét érkezik az izmos zenekarokat felvonultató Arcletépés – immáron 22. alkalommal.

A forradalmi fesztiválon ezúttal ott lesz a Vesztegzár és a The Morning Star. Fontos megemlíteni, hogy a Vesztegzár új lemezét is lenyomja majd, az ígéretek szerint friss szerzeményekkel jelentkezik a Morning is.

Szombaton este pedig egy igazi legenda, a 35 éves Aurora lép fel 21 órától.

Az Előre kurvák, gengszterek! lemez tavalyi, 25 éves jubileuma annyira jól sikerült, hogy a dalok zömét megtartották, és a legutóbb megjelent Se fájdalom, se félelem dupla lemez dalaival, valamint a legkedveltebb, klaszikussá érett szerzeményeikkel egy közel kétórás programmal érkeznek Dunaújvárosba.

The Morning Star az újvárosi metálzenei élet kiemelkedő alakulata Fotó: duol.hu

Ha már itt tartunk, érdemes felütni a magyar punk-rock lexikont, és feleleveníteni néhány fontos momentumot a Győrből indult csapat vaskos és tanulságos történetéből.

Az első koncertjüket Terrorists néven adták, többet azonban nem játszhattak ezen a néven. Ekkor jött a képbe az Auróra cirkáló név, amellyel már a hatalomnak sem volt baja, és amely az első demók megjelenésekor rövidült le Aurorára.

Bár voltak tagcserék, az Aurora már 35 éve cirkál Fotó: Aurora/Facebook

Alapító tagjai: Víg László (Vigi) – gitár, Pozsgay János (Galacs) – basszus, Polyák Attila – dobok és Demeter János (Dauer) – ének. A szovjet csapatok kivonulása „alkalmából” egy remekül időzített nagylemez jelent meg, Viszlát Iván! címmel (1989). Ez a 20 ezer feletti eladott lemezszámával korának legkelendőbb közép-európai punk-rock albumának számított. Tehát ajánlott lesz megtekinteni a magyar punkrock egyik ikonikus csapatát, amely bár a 36. évében jár, lendületét, humorát és társadalomkritikai alapállását igencsak megőrizte. Aurórára fel!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában