Művészet

2017.09.18. 18:37

Ötvösök országos biennáléja dunaújvárosi résztvevővel

DUNAÚJVÁROS/BUDAPEST Gombos István Ferenczy Noémi-díjas és Vörösmarty-díjas dunaújvárosi alkotó munkája is látható lesz a fővárosi Klebelsberg Kultúrkúriában holnap nyíló XI. Ötvösművészeti Biennálén.

Szabó Szabolcs

Gombos István is részt vesz a XI. Ötvösművészeti Biennálén

Fotó: Zsedrovits Enikő

A Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetsége Ötvösművészeti Szakosztály által szervezett biennále immáron hatodik alkalommal mutatkozik be a Kultúrkúriában.

A kortárs magyar ötvösművészet legnagyobb országos tárlata, amelyen közel ötven alkotó műve látható ékszertől a plasztikákig, érmektől a használati tárgyakig.

A kultúránkban több mint ezeréves múlttal rendelkező művészeti ág képviselői napjainkban széles területen alkotnak. Ezt a sokszínűséget tükrözi a kiállítás is, amelyen több mint félszáz alkotó háromszáz műve látható. Az ünnepi XI. Ötvösművészeti Biennále egyben tisztelgés Kodály Zoltán munkássága előtt.

A Klebelsberg Kultúrkúriában a kiállítást szerdán 18 órakor Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke nyitja meg.

A Gombos István ötvösművész munkáit is felvonultató kollektív tárlat október 15-ig várja a látogatókat a Kultúrkúriában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában