Középiskola

2018.01.22. 08:00

Felvételi vizsgán mérettettek meg a leendő gimisek

Két tantárgyból tettek központi felvételi vizsgát január 20-án, szombaton az általános iskola nyolcadikosai, illetve a nyolcosztályos gimnáziumba készülő negyedik osztályos tanulók.

Kovács Anita

a

Dunaújvárosban két helyszínen volt lehetőségük vizsgázni a középiskolába készülő nyolcadikosoknak: a Széchenyi István Gimnáziumban hozzávetőlegesen 270-en, a Pannon Oktatási Központban pedig csaknem százan rugaszkodtak neki a magyar és a matematika vizsgalapok megoldásának.

Az intézményekben délelőtt tíz órakor kiosztották a magyar feladatlapokat, amelynek megoldására negyvenöt perc állt rendelkezésre. Ezután, 11 órakor következhetett a matematika vizsgalap. A feladatok megoldásához rajzeszközökön (vonalzó, körző, szögmérő) kívül más segédeszközt nem használhattak a vizsgázók. Természetesen az érvényes szakvéleménnyel rendelkezők számára, a törvényi szabályozásnak megfelelően az intézmények engedélyezték az esetleges eszközhasználatot (például: zsebszámológép), vagy biztosították a rendelkezésre álló 45 perc meghosszabbítását.

Lengyel Ákos bizakodóan nézett a vizsga elé Fotó: Ady Géza

Mindkét iskola esetében akadt, aki betegség miatt nem tudott részt venni a felvételi vizsgán, ők január 25-én pótolhatják.

Fontos kérdés, hogy mikorra javítják ki az intézményekben a feladatlapokat, és mely időpontban lesz lehetőségük a szülőknek, gyerekeknek a betekintésre?

- A mi intézményünkben az írásbeli vizsgalapok megtekintésére január 25-én, csütörtökön 8 és 16 óra között várjuk a tanulókat és szüleiket. Ekkor lehetőségük lesz átnézni a kijavított feladatlapot, és az értékelő lapot is odaadjuk – mondta el Baráth Gyula, a Pannon Oktatási Központ igazgatóhelyettese.

 

Müllerné Ódor Mariannát, a Széchenyi gimnázium igazgatóját a kisgimibe jelentkező negyedikesek felvételijéről faggattuk: – Több mint hetven gyermek írt a mi intézményünkben magyar nyelvből és matematikából központi felvételi vizsgát. Az ő esetükben a negyedikből hozott félévi bizonyítvány jegyeit húsz százalékban, a vizsgán teljesített pontszámot pedig nyolcvan százalékban vesszük figyelembe a felvételnél.

A Széchenyi igazgatójától azt is megtudtuk, a középiskolai felvételit teljesítők január 26-án tekinthetik meg a kijavított feladatlapokat, és kapják meg a kiértékelő lapot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában