Karbantartás helyett

2018.07.19. 20:00

Teljesen új defibrillátorokat kapott a DLSZ

A városi sportcsarnokban és az egyetemen a korábban ott lévők helyett új defibrillátorokat helyeztek ki a héten.

duol.hu

A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség és a Carissa Sportegyesület néhány évvel ezelőtti vállalásának megfelelően, a XIII. Carissa Kupához kapcsolt jótékonyság során összegyűjtött pénzből vásárolt két defibrillátort. A napokban a DLSZ ezek aktuális szervizelését kívánta elvégeztetni, azonban kiderült, hogy telepcsatlakozó problémái vannak az életmentő készülékeknek. Petrás Gábor és Tóth Imre, a két szervezet vezetői azonnal felvették a kapcsolatot a gyártó céggel. Néhány tárgyalást követően meg is állapodtak Mohácsi Endre szervizvezető mérnökkel, hogy a Dunaújváros Sportcsarnokban és a Dunaújvárosi Egyetemen kihelyezett berendezéseket javítás helyett kicserélik egy-egy teljesen új készülékre.

A készülék gyártójának képviselője és Petrás Gábor fotó: dlsz

Természetesen a megállapodás része volt az is, hogy ez a helyszínen történjen, ami hétfőn meg is valósult, így egyik intézmény sem maradt életmentő készülék nélkül egyetlen percre sem.

Az elektródákat külön kellett cserélni, ennek költségeit a DLSZ és a Carissa SE vállalta, amelyeknek a szavatosságuk két év lett. Az akkumulátoroké öt év, s megállapodtak egy vállalkozással az egy év múlva esedékes felülvizsgálatról is. Természetesen a DLSZ és a Carissa SE célja továbbra is a város lakosságának, és a sportolóknak a biztonsága. Ennek jegyében a jövőben is oda kívánnak figyelni ezekre a nagyon fontos berendezésekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában