Közélet

2024.05.12. 19:00

A közös munkát szeretett tavunk érdekében tovább folytatjuk!

Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Vármegyei közgyűlés elnöke a hagyományokhoz hűen a Velencei-tó megkoszorúzásával nyitotta meg a vízisport évadot Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár úrral, a Velencei-tavi Vízisport Szövetség elnökével, Tessely Zoltán országgyűlési képviselő úrral és a többi jelenlévővel közösen.

Duol.hu

Forrás: Dr. Molnár Krisztián Facebook oldala

Az évadnyitót követően a Velencei-tó felvirágoztatása és a vízisportok fejlesztése érdekében kiemelkedő munkát végzett, 2003-ban elhunyt Dr. Springer Ferenc szobrát koszorúzták meg, ahol Marinovich Endre, Velencei-tavi Vízisport Szövetség tiszteletbeli elnöke emlékezett meg Dr. Springer Ferencről. Erről dr. Molnár Krisztián a közösségi oldalán tájékoztatta a követőit. 

Majd így folytatta: "A Velencei-tó vízállása a mai napon 145 centiméter, ami – hosszú, küzdelmes évek után – ideális üzemi vízszintnek felel meg. Hálás köszönet érte elsősorban a Jóistennek, de a közös munkának is meglett az eredménye. Köszönet mindenkinek, aki kivette a részét a munkából és csatlakozott a Tessely Zoltán képviselő úrral közösen indított komplex kezdeményezésünkhöz: Sukoró, Pákozd, Gárdony települések önkormányzatának, valamint a tókörnyéki önkénteseknek, civileknek – közülük is kiemelkedik a Krausz György vezette civil csapat - a példás helytállásért, melynek során kitakarították a települések vízlevezető rendszerét, egészen a Velencei-tóig eljuttatva az ezekben folyó vizet. A közös munkát szeretett tavunk érdekében tovább folytatjuk!"

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában