Véradás

2024.04.17. 12:00

Ments meg három életet!

A Dunaújvárosi Egyetem Bánki Donát Technikumában 2024. április 16-án délelőtt véradást szervezett a Magyar Vöröskereszt, melyre a dunaújvárosi lakosokon kívül most elsősorban a Bánkis tanulókat, valamint oktatókat várták - közölték az intézmény honlapján. 

Duol.hu

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

A felhívásra a 18 éven felüli diákok többsége lelkesen reagált, sokan elmentek vért adni, hogy ezzel is segítsék a rászorulókat. A diákokat a Vöröskereszt önkéntesei várták, akik tájékoztatták őket a véradás menetéről, és ellenőrizték az egészségügyi alkalmasságukat.

A véradáson részt vevő diákok motivációi eltérőek voltak. Vannak, akiket már régóta foglalkoztatott a véradás gondolata, míg másokat a családtagjaik vagy ismerőseik betegsége ösztönzött. Akadt olyan is, aki egyszerűen csak tenni akart a közösségért, és segíteni a rászorulókon.

A tanulók nemcsak vért adtak, hanem értékes tapasztalatot is szereztek az önzetlenség és a közösségi szolgálat fontosságáról, ami hosszú távon is meghatározó lehet az életükben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában