Karrierbörze

2024.04.12. 11:30

Fiatalok és cégek találkozása a jövőért

Április 10-én a Dunaújvárosi Egyetem karrier napot tartott, ahol fiatalok és környékbeli cégek találkozhattak. A kiállítók széles skálája volt jelen, köztük neves vállalatok és közszolgálati szervek is. Az esemény előadásokat is kínált, ahol a résztvevők betekintést nyerhettek a különböző iparági lehetőségekbe.

Török Tímea

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Április 10-én, szerdán a Dunaújvárosi Egyetem „A” épületének folyosóján újra felpezsdült az élet, amint a város és környékének fiataljai és leendő munkaadói találkoztak az egyetemi karrierbörzén. Az esemény célja az volt, hogy segítséget nyújtson azoknak a diákoknak és egyetemi hallgatóknak akik szeretnének kapcsolatokat építeni a jövőbeni munkaadóikkal.

 

Délelőtt 10 órakor dr. Pázmán Judit tudományos és kutatási rektorhelyettes nyitotta meg az eseményt. Miután köszöntötte a megjelent középiskolásokat és egyetemi polgárokat valamint a húsz kiállítót reményét fejezte ki, hogy a személyes találkozások olyan kapcsolatokat eredményeznek majd, amellyel a fiatalok megtalálhatják a kiállítókkal közös projektekben a helyüket, vagy az életpályájuk értelmét is. 

 

A karrierbörzén olyan neves cégek képviseltették magukat, mint a K&H Bank Zrt., a Continental Automotive Hungary Kft., vagy éppen a Magyar Suzuki Zrt. Ez a sokszínűség lehetőséget teremtett arra, hogy a résztvevők megismerjék a különböző iparágakat és szakmákat.

A nap során izgalmas előadások zajlottak, melyeken a résztvevők betekintést nyerhettek a különböző cégek tevékenységébe és lehetőségeibe. A MOL Nyrt., a VAMAV Kft., a Schneider Electric, a Meló-Diák Iskolaszövetkezet, a PannonDiák és más jelentős vállalatok is bemutatkozási lehetőséget kaptak, hogy megosszák tapasztalataikat és tanácsaikat a jelenlévőkkel.

 

A rendezvény nemcsak a nagyvállalatoknak adott teret, hanem helyet biztosított a közszolgálati és kormányzati szerveknek is, például a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányságnak vagy éppen a Dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórháznak, így a résztvevők széles körben tájékozódhattak a különböző szektorokról.

A karriernap sikerét azonban nem csak a tájékoztató előadások és a kiállítók száma jelzi. A résztvevők aktív részvétele és az általuk felvetett kérdések, valamint az a lelkesedés, amivel a fiatalok körbejárták a standokat, mind azt mutatják, hogy a jövő munkaerő-piacának formálása iránti érdeklődés élénk. Összességében a Dunaújvárosi Egyetem által szervezett Karrierbörze ismételten bizonyította, hogy a városban és annak környékén számos izgalmas lehetőség várja a fiatalokat a jövőbeni karrierjük építése során.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában