Dunaújváros

2024.03.12. 09:00

Pénz7 a Hildben

Szente Patrícia Andrea

Forrás: Az iskola Fb-oldala

A Dunaújvárosi SZC Hild József Technikum, Szakképző Iskola és Szakiskola idén is részt vett a Pénz7 elnevezésű pénzügyi és vállalkozói témahéten. A tematikus hét célja a pénzügyi és vállalkozói kultúra fejlesztése, a pénzvilág működésének megismerése. Amint arról az iskola közösségi-oldalán beszámolt, az élményközpontú és rendhagyó órákon a diákok rengeteg érdekes és hasznos dolgot tanulhattak meg a hitelekről, a családi gazdálkodásról.

Forrás: Az iskola Fb-oldala

Az intézmény számára fontos, hogy a gyermekek koruknak megfelelően tisztában legyenek az otthoni pénzügyi helyzettel, valamint azzal, hogy milyen bevételei és kiadásai vannak a családnak. Mint írták, nélkülözhetetlen és kiemelt fontossággal bír annak ismerete, hogy csak szükség esetén és a következmények figyelembevétele után szabad hitelt felvenni a célok megvalósításához. A tanulók a hét során aktívak és érdeklődők voltak, szívesen merültek bele a témákba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában