A passzív biztonsági eszközökre fókuszálnak

2024.03.14. 17:00

Ne csak vasárnapig legyünk szabálykövetők, hanem mindig!

A közlekedésbiztonsági helyzet javítására kiemelt figyelmet fordítanak az egyenruhások. Az elmúlt napokban még nagyobb fokú ellenőrzéseket tapasztalhattak az autósok, ami a Roadpol Seatbelt elnevezésű, európai szintű akció keretében valósul meg.

Molnár Emese

Fotó: Bujdos Tibor

A Roadpol Operational Group (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata Műveleti Csoport) éves terve alapján a magyar rendőrség március 11. és 17. között végez ellenőrzést az ország egész területén, amely elsődlegesen a passzív biztonsági eszközök (biztonsági öv, gyermekbiztonsági rendszer, illetve motorosok esetén bukósisak) használatára irányul.

Bár ez az akció március 17-én, vasárnap fog zárulni, de közúti ellenőrzésekre továbbra is számíthatnak a forgalomban résztvevők, ugyanis még sok olyan sofőr akad fenn a rendőrségi szűrőn, akik kevésbé szabálykövetők.

Az elmúlt héten végzett ellenőrzésekről statisztikát is közölt a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság. Eszerint az év 10. hetében az egyenruhások 182 esetben intézkedtek sebességtúllépés miatt, melyek során 9 járművezető figyelmeztetésben részesült, 124 sofőr helyszíni bírságot, 49 vezető pedig közigazgatási bírságot kapott. A megállítás nélküli sebességellenőrzések során 561 gyorshajtóról készített felvételt a traffipax.

A járőrök az előzés szabályainak megszegése miatt 6, elsőbbség meg nem adása miatt 116 és a kanyarodás-irányváltoztatás szabályainak be nem tartása miatt 27 esetben intézkedtek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában