Dunaújváros

2024.03.12. 07:00

Különdíjjal és dicsérettel tértek haza a szépkiejtési versenyről a POK diákjai

Szente Patrícia Andrea

Forrás: Az iskola Fb-oldala

Az országos szépkiejtési versenyen mérhették össze tudásukat a Pannon Oktatási Központ Magángimnázium tanulói március 8-án. Az immáron 14. alkalommal, Pécsett tartott megmérettetésen latin, újlatin és orosz nyelvek területén mutatták meg a diákok, mit tudnak.

A rendezvényre az ország 6 megyéjéből, összesen 21 gimnáziumból érkeztek versenyzők. A POK három diákját (az iskolai háziversenyük nyerteseit: Krepsz Helgát, Rabi Vivient és Varga Vivient) nevezték a párbajra, akik a spanyol szektorban szerepeltek. Amint arról az iskola közösségi-oldalán beszámolt, a spanyol szekció zsűrije az előző évekhez hasonlóan idén is a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának anyanyelvi lektorai, tanszékvezetői voltak. A zsűri Varga Vivient különdíjban részesítette, és az intézmény mindhárom versenyzője dicséretet kapott. Felkészítő tanáraik: Acosta Victor és Rabi Andrea. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában