Kulcsi bölcsőde

2024.03.31. 11:00

Közösségi kertbeültetésre várják az önkénteseket

Kulcson újabb lépést tesznek az ideális gyermekgondozás és fejlődés felé. Az új bölcsőde és az azt körülvevő parkosított terület kialakítása a befejezéshez közeledik, és a helyi közösség most arra kéri a lakosokat, hogy csatlakozzanak a közösségi kertépítéshez.

Török Tímea

Dr. Neumann Helga a bölcsődei kert beültetési tervét mutatja

Fotó: Török Tímea

Az új, huszonnyolc férőhelyes bölcsőde építése véghajrájához ért, és a kivitelező már 2023. decemberében átadta a határidőre elkészült létesítményt. Az önkormányzat azonban nem elégedett meg a minimális követelményekkel: az utolsó simításokhoz, az udvar és környezet rendezéséhez a pályázati forráson túl további energiát és pénzt kellett  annak érdekében mozgósítania a kulcsi önkormányzatnak a Fejér Vármegyei Közgyűlés segítségével, hogy a kicsik biztonságos és élvezetes környezetben növekedhessenek.

A parkosítás részeként az önkormányzat közösségi kertépítést szervez, amelyre minden érdeklődőt szeretettel várnak. A tervezett kert teljes mértékben az önkéntesek által készül majd el, bevonva a szülőket, pedagógusokat, önkormányzati dolgozókat és a lakosságot egyaránt. Az ötvenegy különböző növényből álló szállítmány hamarosan megérkezik, hogy életet leheljen az új környezetbe.

Azonban a lelkes önkéntesek nem maradnak szakmai segítség nélkül. Az előkészítés során  öntöző rendszert alakítottak ki és Szép Zoltán szakmai irányításával, valamint Nagy János segítségével minden adott lesz a közösségi kertépítéshez. A nagyszabású kertbeültetési akcióra április 4-én, reggel 8 órára várják az önkéntes kertészeket, leendő és jelenlegi szülőket, valamint pedagógusokat.

Kulcs együtt lép előre a fejlődés útján, és a közösségi összefogásnak köszönhetően ez a lépés is sikeres lesz. A gyerekek és a közösség jövője virágzóvá válik, ahogy együtt gondozzák és fejlesztik a település új gyermekközpontját és annak környezetét.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában