Torna

2024.03.22. 18:35

Kovács Zsófia még nem, de a DKSE többi kiválósága ott lesz a szuper csb-n

Csaknem a teljes magyar női mezőnyt láthatjuk az előttünk álló hétvégén a Waberer's női szuper csb-n és az országos torna szerbajnokságon, ahol a DKSE sportoló

Gallai Péter

Az olimpiai kvótát szerzett Czifra Lili is ott lesz a DKSE csapatában

Forrás: MATSZ

Altorjai Sándor, a Magyar Torna Szövetség főtitkára a MATSZ hírlevelében elmondta, szombaton olyan sok csapat lesz, hogy két fordulóban bonyolítják le az eseményt Budapestben.

A Dunaújvárosi KSE két csapattal indul, az A-ban Czifra Bettina Lili, Mayer Gréta, Makai Lilla és Csíki Zsófia lép majd a szerekhez. Míg a B-jelű együttest Mayer Eszter, Benkő Boglárka, Kutasi Hanna, Szij Emese Ada, Fehér Lili alkotja.

 A névsorból hiányzik Kovács Zsófia, a klub háromszoros Európa-bajnoka a főtitkár elmondása szerint még súlyos sérülése utáni rehabilitációját tölti, ezért nincs olyan állapotban, hogy elinduljon. Raja kívül tanulmányai miatt Bácskay Csenge sem áll rajthoz.

Az Európa-bajnokságra készülők szempontjából kiemelt jelentőségű esemény, hiszen a hétvégi megmérettetést, valamint a Matolay Elek Memorialt követően keretszűkítés lesz a válogatottnál

 – mondta Draskóczy Imre, a nők szövetségi kapitánya.

- Azt remélem, mindenki megmutatja magát, aki az Eb-re készül. Egy viszonylag nagyobb versenyt látunk majd, hiszen népes mezőny indul a szuper csb-n. És ne feledjük, a magyar bajnokság egyéni összetett sorrendje is itt alakul majd ki – tette hozzá.

A szombaton 10.30-kor kezdődő csapatbajnokság selejtező is egyben a vasárnapi szerenkénti országos bajnokságra. A versenykiírásnak megfelelően egy csapatot felnőtt, ifjúsági, valamint kadet tornászok alkotnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában