Óvoda-bemutató 10.

2024.03.10. 15:30

Hová írassuk gyermekünket: Római Városrészi Tagóvoda

Bemutatkozik a Dunaújvárosi Óvoda Római Városrészi Tagóvodája.

Fekete Györgyi

Szemünk fénye, a gyermekünk. Nem mindegy éppen ezért , hogy kik és hogyan foglalkoznak, vigyáznak rá. Óvodabemutató-sorozatunkkal szeretnénk segíteni a kisgyermekes szülőket , hogy megtalálják a gyermekük számára a legmegfelelőbb óvodát. 

Római Városrészi Tagóvoda Dunaújváros, Pajtás utca 2. • 06 (25) 423-201

A Római Városrészi Tagóvoda frekventált helyen található, könnyen megközelíthető. Az intézmény jó fekvésű, gyermekbarát környezetben helyezkedik el. Forgalmas úttest nincs az óvoda közvetlen közelében. Az óvoda 171 férőhellyel rendelkezik. Ez 7 csoportot jelent, melyből 2 kiscsoport, 2 középső, és 3 nagycsoport. A tagóvodára jellemző, hogy homogén (tiszta – közel azonos életkorú gyermekek) csoportszervezésben fogadja a gyermekeket. Integráció révén ellátja a kiemelt figyelmet igénylő, sajátos nevelési igényű, beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézséggel küzdő és a kiemelten tehetséges gyermekek nevelését. Egyelőre 2 csoportban biztosított a 2 fő óvodapedagógus, 5 csoportban pedig 1 fő óvónő dolgozik 1 fő pedagógiai asszisztenssel. A csoportok működését minden esetben szakképzett dajka nénik segítik. Ezen felül 1 fő gyógypedagógiai asszisztens és 1 fő pedagógiai asszisztens segíti a munkánkat.  A pedagógusok magas szakmai képzettséggel rendelkeznek, mint például: - fejlesztő pedagógus, gyógypedagógiai asszisztens, drámapedagógus, mentálhigiénés asszisztens, játszóházi foglalkozásvezető, népi játék- és kismesterség szakoktató, közoktatás-vezető.

Óvodai nevelésük célja olyan bizalmi légkör megteremtése, mely az óvodás korú gyermekek sokoldalú, tapasztalatokra épülő, szabad fejlődését biztosítja. Nagy hangsúlyt fordítanak a környezeti nevelésre, a mozgásfejlesztésre /TSMT torna, Vitamintorna/, a zenei nevelésre /Orff módszer/, valamint az egészségtudatos magatartás megalapozására. Az iskolaérettség biztos eléréséhez az iskolai életre felkészítő tevékenységekre is nagy hangsúlyt fektetnek. Délutáni foglalkozások keretében lehetőség van modern táncra, néptáncra, focira. Egyénileg foglalkoznak a részképesség lemaradással küzdő gyermekekkel. Az óvodában a logopédiai fejlesztés is biztosított. Az óvoda épülete akadálymentesített. Nagy udvar áll a gyerekek rendelkezésére a kinti játékhoz.  

Leendő kiscsoportos óvónők bemutatkozása

Süni csoport: Téglás Zsuzsanna óvodapedagógus

Téglás Zsuzsanna vagyok. 32. nevelési évemet kezdtem meg óvónéniként. Ez az első munkahelyem. Fontos számomra, hogy boldog, kiegyensúlyozott, jókedvű gyermekek járjanak a csoportomba, amit vidám, ugyanakkor következetes, humorral és sok nevetéssel fűszerezett mindennapokon biztosítunk.

A szülőkkel partnerkapcsolatra törekszem és a gyermek az első és legfontosabb számomra. A mindennapi munkámat segíti, hogy mentálhigiénés asszisztensként, eltérő fejlődésmenetű gyermek édesanyjaként, empátiával tekintek minden gyermekre. 

Tulipán csoport: Fejes Zoltánné óvodapedagógus

Fejes Zoltánné vagyok, a gyerekek Zsuzsinak szólítanak. 32 éve vagyok a Római városrészi Tagóvoda pedagógusa. Két felnőtt fiú édesanyja vagyok. Következetes, határozott személyiségnek tartom magam. Célom a sokrétű, színes ismeretanyag és tudás átadása a gyermekeknek a játékosság megtartása mellett. Ezzel biztosítva számukra a fejlődés mellett a vidám gyermekkort. Arra törekszem, hogy olyan gyermekeket neveljek, akik majd az iskolában is sikeresen megállják a helyüket. 

Finta-Halász Veronika óvodapedagógus 

Finta-Halász Veronika vagyok, az oviban a gyerekek csak Roninak szólítanak. 6 éve vagyok óvodapedagógus, a Római Városrészi Tagóvodában 2023 óta dolgozom. Személyiségemből adódóan a fenntarthatóságra nevelés és a külső világ tevékeny megismerése áll hozzám a legközelebb. A természeti értékek megismertetése, a környezetre való odafigyelés fontossága kiemelkedően fontos számomra. Nevelési célom a mielőbbi önállóság megszerzése, ezért kolléganőmmel erre nagy hangsúlyt fektetünk a csoportban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában