MCC előadás volt

2024.02.01. 11:00

Van aki féli, van, aki üdvözli a mesterséges intelligenciát

Székely Levente az MCC Ifjúságkutató Intézet igazgatója, az MCC Szociológiai Műhely vezetője tartott érdekfeszítő előadást korunk egyik új vívmányáról, a mesterséges intelligenciáról (AI) a közelmúltban. Számolt be az eseményről társportálunk.

Duol.hu

Székely Levente tartott előadást

Fotó: Kiss A.

Székely Levente az MCC Ifjúságkutató Intézet igazgatója, az MCC Szociológiai Műhely vezetője beszélt arról, hogy milyenek az AI társadalmi hatásai. Mert sokáig nem hittük, s már jó pár éve kiderült, hogy a számítógép jobban sakkozik, mint az ember, s ma a mesterséges intelligenciához kapcsolódó fejlesztések sokakban félelmet keltenek. 

Elmondta azt is, hogy nagy segítséget jelent a betegségek korai felismerésében, a gyógyításban. Mégis, a rekordsebességű fejlődéssel kapcsolatban napvilágot látott sok figyelmeztetés is. Egyik-másik nem várt helyről jött, például a digitális világ olyan úttörője, mint Elon Musk folyamatosan a mesterséges intelligencia veszélyeire hívja fel a figyelmet. 

Székely Levente előadását, hogy az AI elterjedése milyen változásokat hozhat a társadalom alakulásában, s miként hat ez a jövő generációjára, a ma fiataljaira, feladatokkal illusztrálta Radnai Fanni az MCC Ifjúságkutató Intézet junior kutatója. 

Forrás: teol.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában