Esélyegyenlőségi sportnap

2024.02.29. 17:30

Az életörömük példa lehet mindannyiunk számára - galériával

Ismét egy játékos, mozgással teli délelőttre hívta a Jószolgálati Otthon gondozottjait a Jövő-Új Városáért Egyesület (JUVE). Az esélyegyenlőségi sportnapnak a Rudas iskola adott otthont csütörtökön.

Molnár Emese

Fotó: Gróf András

A JUVE egyik fontos célkitűzése, hogy népszerűsítse a sportot és az egészséges életmódot, ennek érdekében pedig különféle közösségi programokat szerveznek a Sportolj Dunaújváros! elnevezésű sorozat részeként. Ezt a feladatot, területkört az egyesületen belül Zemankó Zoltán vállalta fel. Mint azt lapunknak elmondta, a Jószolgálati Otthonnal és a Rudas középiskolával való együttműködésük már korábbra datálódik, hiszen a Dunaújvárosi Egyetem sportegyesületével is szerveztek már sportos programot az esélyegyenlőség jegyében, a JUVE égisze alatt pedig immáron másodjára hívhatták el a Jószoli fiataljait egy játékos délelőttre. - Fontosnak tartjuk, hogy a profi sporton kívül minél több ember számára biztosíthassunk szabadidős sport tevékenységet, az óvodás korú gyermekektől kezdve az idősekig, ép és fogyatékkal élők számára egyaránt. A Jószolival rendkívül jó kapcsolatot ápolunk, a gondozottak és a gondozóik is mindig örömmel jönnek el ezekre a rendezvényekre. Általában negyven fős csapattal érkeznek, és egy jó hangulatú, vidám délelőttöt töltünk el- mondta Zemankó Zoltán.

Fotó: Gróf András

A csütörtöki eseményt dr. Mészáros Lajos, térségünk országgyűlési képviselője nyitotta meg. Először is megköszönte a szervezők, valamint a program megvalósulásában résztvevők munkáját, majd a Jószoli fiataljaihoz fordulva elmondta, bár alapvetően ez egy játékos verseny, mégis, itt senki nem veszíthet, hiszen a mozgással egészségünket szolgáljuk.

Fotó: Gróf András 

A közös bemelegítést követően kezdetét vette a hat állomásos verseny.

- Nagyon jó kezdeményezésnek tartom ezt az esélyegyenlőségi sportnapot, elég csak ránézni a jószolis vendégek arcára, és látható, hogy milyen őszinte az örömük. Mindenben részt vesznek, teljes egészében megélik az élményeiket, ami pedig példa lehet mások számára is- emelte ki Pocsainé Varga Veronika, a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum főigazgatója.

A rendezvény lebonyolításából kivették részüket a Rudas középiskola fiataljai is. Szemenyei István, az intézmény igazgatója hangsúlyozta, nevelési programjuk fontos részét képezi az érzékenyítés, amikor is az itt tanuló diákok találkozhatnak olyan embertársaikkal, akik komoly nehézségekkel küzdenek, mégis olyan életöröm és szeretet árad belőlük, amelyet tanulni lehet tőlük. Ennek jegyében már több hagyományos programjaik vannak például a Jószolgálati Otthonnal, a mozgáskorlátozottak egyesületével és a Speciális Olimpiai Szövetséggel közösen. Ez a mostani rendezvény abból a szempontból is lényeges, hogy az iskolában működő sportedzői szakos diákok a gyakorlatban is kamatoztathatják elméleti tudásukat, kezdve a szabadidős programok szervezésétől, a különféle állomáson teljesítendő feladatok összeállításán át a vendégek fogadásáig. Éppen ezért, tizenegyedik, tizenkettedik és tizenharmadik évfolyamos leendő sportedzők is jelen voltak az eseményen.

Fotó: Gróf András

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában