Online kérdőív

2023.12.27. 18:30

Miket kellene szervezni az ifjúság számára? Na és az időseknek?

A Fejér Vármegyei Önkormányzat pályázni kíván a Helyi humán fejlesztések című kiírásra. Ennek előkészítő munkája során most a lakossághoz fordulnak: egy néhány percet igénylő kérdőív kitöltésével segíthetik a vármegyei lakosok azt, hogy szerintük mely területeken és milyen konkrétumokkal kellene erősíteni.

Molnár Emese

Forrás: fejer.hu

A felhívás célja, hogy a Vármegyei Esélyteremtő Paktumok és a Szolgáltatási Út Térképek által már előzetesen feltárt hiányszolgáltatásokra válaszokat, megoldásokat adhassanak többek között azzal, hogy erősítik a társadalmi kohéziót, a hátrányos helyzetűek felzárkóztatását, s bővítik a szociális és gyermekjóléti szolgáltatások körét. 

A Fejér Vármegyei Önkormányzat szeretné a vármegyében élők igényeihez igazítani a projektet, éppen ezért online kitölthető felmérést készítettek a lakosoknak: a válaszadás önkéntes és anonim módon történik, a kérdőív pedig a vármegyei önkormányzat weboldaláról érhető el (fejer.hu) vagy közvetlenül ezen a linken.

Az első kérdésben például azt határozhatják meg a polgárok, hogy szerintük melyek azok a hátrányos célcsoportok, akiket jobban kellene támogatni (nők, mélyszegénységben élők, romák, fogyatékkal élők, gyermekek, idősek). Aztán egy-egy nagyobb területről is kikérik az állampolgárok véleményét, hogy miben látják azok erősítését, konkrétumok felsorolásával. Például a mélyszegénységben élő gyermekek, roma gyermekek, illetve fiatal felnőttek számára milyen helyben szervezett programokat fogadnának szívesen (baba-mama körök szervezése, korrepetálás, pályaorientáció, tehetségfejlesztő foglalkozások, kommunikáció fejlesztése, pénzügyi tudatosságuk erősítése, stb). A kérdőívben szó van még az idősek gondozásáról, egészségügyi alapszolgáltatásokról, ifjúságot célzó tevékenységekről, bűnmegelőzésről, közösségi programokról is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában